• Alles
  • (1)
    Evenement

Poëtische teksten

woensdag 20 oktober 20:00 uur

Foto:

Poëtische teksten voor pandemische tijden. Onder deze titel organiseert de werkgroep Vorming & Toerusting van de protestantse gemeente Barendrecht op woensdag 20 oktober om 20 uur een avond in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 146, waarin via tekst en muziek wordt stilgestaan bij de corona-hectiek van de afgelopen anderhalf jaar.

De bedoeling is dat bezoekers via een gevarieerd liedrepertoire, afgewisseld met teksten en gedichten, ruimte vinden voor gedachten en overpeinzingen als reflectie op deze ingrijpende periode. Deze keer niet via gesprekken en discussies die we kennen uit de praatprogramma’s en talkshows, maar via het beleven van aansprekende muziek, zang en toepasselijke teksten.

Voor de liederenkeuze wordt geput uit musicalrepertoire, maar ook klinken titels van bijv. Leonard Cohen, Huub Oosterhuis en Elton John. Via het orgel klinken o.a. ‘Over the Rainbow’, ‘Tears in Heaven’, ‘Scarborough Fair’. De muziek wordt afgewisseld met poëtische teksten van onder meer Ilja Leonard Pfeijffer, Ed Hoornik, Paul van vliet, Freek de Jonge, Gerrit Barendrecht.

Medewerking wordt verleend door Hans Cok (piano), Jan van der Meer (orgel) en de zangstemmen zijn van Mieke Groen, Marjolein Langerak, Arend Engelbracht en Maarten Dirkx. Er is geen aanmelding nodig voor deze avond, maar wel vragen we u thuis te blijven bij klachten. De entree is gratis. Bij de uitgang staat een schaal voor een vrije gift ter dekking van de onkosten.


deel deze activiteit