• Alles

Popdienst ‘Stairway to Heaven’

zondag 29 mei 15:30 uur

Foto:

Muziek van Elvis Presley en Johnny Cash klinkt niet elke zondag in de Bethelkerk. Wel op 29 mei als hier de popdienst ‘Stairway to Heaven’ wordt gehouden.

Nelleke van der Meer, Ans van der Wel en Levien de Kam zitten in de commissie die de jaarlijkse Top 2000 kerkdienst organiseert. Die moest in januari worden afgelast. “De voorbereiding was klaar, de band had al geoefend en we hadden er zo’n zin in. Maar helaas ging er een streep door”, zegt Nelleke van der Meer. “Omdat het anders zo lang duurt voordat er weer iets is houden we nu een soortgelijke dienst.” 

Er werd contact gezocht met de predikanten Piet van Die en Fred Omvlee. Die waren bereid om mee te werken.

Piet van Die is bekend van diensten met muziek van Johnny Cash. In 2019 was er een druk bezochte Johnny Cash dienst in de Dorpskerk.

Fred Omvlee houdt Elvis-diensten. Hij is één van de grondleggers van de Top2000 kerkdiensten, die tegenwoordig in het hele land gehouden worden.

Op basis van hun Johnny Cash en Elvis Presley kerkdiensten hebben Piet van Die en Fred Omvlee nu een popmuziek dienst samengesteld. Daarin komt ook muziek van andere artiesten langs, zoals Lou Reed, Bob Dylan en de Nederlandse Nick en Simon. De twee predikanten zijn op zoek naar links tussen popliedjes en geloof. Dat levert altijd weer verrassingen op. 

Voor de live muziek zorgt de band Rising Clouds, die vaak samen met Fred Omvlee optreedt. Omdat 29 mei de zondag na Hemelvaartsdag is, lag het motto ‘Stairway to Heaven’ voor de hand. Levien de Kam: “De teksten worden via de beamer geprojecteerd. Dus iedereen mag lekker meezingen.”

De popkerkdienst ‘Stairway to Heaven wordt op zondag 29 mei gehouden in de Bethelkerk. Aanvang 15.30 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte voor de onkosten. Na de popdienst is er in de grote zaal naast de kerk nog een afterparty met nog meer live muziek onder het genot van een hapje en drankje’.

De diens is ook live en later te zien via het Youtube-kanaal van de Bethelkerk.
deel deze activiteit