Logo deschakelbarendrecht.nl
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Vrolijke dans en zang

vrijdag 14 juni 19:00 uur

Het Watoto kinderkoor uit Oeganda verzorgt in Heerjansdam een avond met zang en dans. Hun muziek is vol energie en de teksten bevatten diepte. De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen. Het concert met als thema 'We Will Go' is op vrijdag 14 juni in de Dorpskerk van Heerjansdam en begint om 19 uur.

Esther Kahangi was achtergelaten als te vroeggeboren baby in een ziekenhuis in Kampala. Ze werd gered door Watoto. Nu is ze een gezonde, vrolijke achtjarige die rondtoert met het Watoto-koor. ,,Ik ben zo enthousiast over het concert 'We Will Go'. Ik weet dat ik een wonder ben omdat God mij heeft aangenomen als Zijn kind!"

Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Al 96 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace.

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben in haar een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen.

De Dorpskerk staat aan Molenweg 8 Heerjansdam. De toegang is gratis. Graag van te voren kaartjes reserveren via: p.mulder15@live.nl. Zie ook www.watoto.com.


deel deze activiteit