Wouter ter Braake.
Wouter ter Braake. Foto:

Wouter ter Braake signeert

vrijdag 17 september 2021 16:00 t/m 17:00

 De Barendrechtse auteur Wouter ter Braake is vrijdag 17 september van 16 tot 17 uur te gast bij The Read Shop op de Middenbaan voor een signeersessie, waarbij zijn nieuwe boek ‘Waar een wil is, is een omweg’ centraal staat.

‘Waar een wil is, is een omweg’ verhaalt over het leven van de auteur en hoe hij zelf –via een omweg- de zin van het leven ontdekte. Ter Braake ‘vlucht’, na een pijnlijke jeugd in een ouderlijk huis vol alcoholproblemen en huiselijk geweld, op jonge leeftijd de wereld in. Op zoek naar warmte en liefde. Er volgen omwegen via het circus, opstandige jaren in de linkse beweging in Amsterdam en Rotterdam en via het werk en een dramatische valpartij in de bouw. Een ommekeer in zijn leven. Het zet hem op het spoor van vergeving en betekenisgeving. Bijzondere ervaringen in de bergen van Tibet en Nepal verdiepen zijn zicht op de menselijke psyche en ziel. En al zijn omwegen leiden tot de ontdekking: ‘thuiskomen is thuiskomen bij jezelf’.

Bij het signeren vertelt Wouter ter Braake over zijn leven en hoe het tot een boek gekomen is (mede aan de hand van foto’s van belangrijke momenten in zijn leven). De aanwezigen mogen hem ‘het hemd van het lijf’ vragen. De schrijver signeert zijn boek. Diegenen die het boek nog niet hebben kunnen het vooraf bij The Read Shop Barendrecht of ter plaatse bij de signeersessie aanschaffen. Het boek kost 15,95 euro.

Locatie