Afbeelding
Foto:

Seizoenopening bij Verse Grond

zaterdag 14 mei 2022 12:00 tot 22:00

Het afgelopen jaar is veel gebeurd op het terrein van Verse Grond, achter het NS-station. Het eerste zomerseizoen staat inmiddels voor de deur. Op zaterdag 14 mei kan iedereen komen ontdekken wat er allemaal te doen is op deze unieke plek in wording. Er is een uitgebreid programma samengesteld voor jong en oud.

De aftrap van het zomerseizoen gevierd met meerdere (sport)activiteiten, kunst, livemuziek, food & drinks, workshops, spelletjes, een minimarkt en tours door het gebied.

De kas en het terras van Café Clementine zijn op deze dag de ontmoetingsplek. Speciaal voor de opening heeft chefkok Pascal Martens een mooi lunchmenu samengesteld. Tijdens deze kleine wandeling door de menukaart maak je gelijk kennis met de design objecten van The Dirt. Vanaf 14 uur begint de livemuziek programmering met onder andere de Caribische band Banda Matatu, singer-songwriter Olivier Pesch en vinyl DJ doo-bop.

Er is een lifestylemarkt en de hele dag worden er workshops georganiseerd, zoals een salsa workshop, foodworkshop fermenteren, workshop haardecoratie maken. Er is een wildplukwandeling en bezoekers kunnen met hun hond gratis een korte puppytraining. Bij Padel Barendrecht en Rush World worden demo’s gegeven en kunnen zowel kinderen als volwassenen padel en freerunning clinics volgen. Verder kunnen bezoekers tafeltennissen, jeu-de-boulen en er is een kinderknutselhoek.

Het team van Verse Grond zal diverse tours door het gebied organiseren waarbij de deelnemers meer te weten komen over de nieuwe wijk De Stationstuinen.

Het event is van 12 tot 22 uur en gratis toegankelijk voor iedereen. Op de website staat het programma en de agenda. Hier kan men zich ook aanmelden voor de diverse activiteiten en workshops. www.versegrond.nl