Afbeelding
Foto:

Event op eiland Saenredam

zaterdag 25 juni 2022 15:00

Op zaterdag 25 juni om 15 uur vindt het feestelijk event plaats bij het wilgeneiland aan het Saenredampad. Er wordt een kunstwerk gepresenteerd, dat tot oktober blijf staan. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een blazersensemble van Harmonie Vereniging Barendrecht.

Het Saenredam-project, een Land-Art-Project van de kunstenaar Lucien den Arend, is elke 5 jaar het middelpunt van een evenement. Het wilgeneiland, gelegen in de wijk Molenvliet is een hommage aan de kunstenaar Pieter Jansz. Saenredam. Hij was een kunstschilder die bestaande kerkinterieurs tot onderwerp nam en waarbij hij het lijnenspel meesterlijk toepaste.

De Barendrechtse Stichting Pieter Jansz. Saenredam voert het beheer over het project en organiseert elke vijf jaar een evenement. In 2020 zou weer dit weer plaatsvinden maar door Corona is dit uitgesteld naar 2022.

Deze keer is de kunstenaar Wim Schermer benaderd. In opdracht van de stichting heeft hij een bijzonder kunstobject: ‘ik droom hemel kust aarde’ ontworpen.