Afbeelding
Foto: Killian Lindenburg

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats

zaterdag 24 september 2022 11:00

HEINENOORD - Natuurbegraafplaats Zomerlanden houdt op zaterdag 24 september haar eerste Inspiratiedag. Tijdens deze open dag komt men alles te weten over natuurbegraven en een ‘groene’ en persoonlijke uitvaart. Van 11 tot 16 uur zijn er rondleidingen, een informatiemarkt, muziek en diverse kleine demonstraties.

Bekijk wat er komt kijken bij een natuurbegrafenis, leer hoe een wade met zorg wordt gevouwen en aanschouw hoe een kist met de hand wordt gemaakt. Ook is er ieder half uur een rondleiding over de natuurbegraafplaats. Het uitgebreide programma staat op de de website.

Zomerlanden is nu een jaar geopend als eerste, grote natuurbegraafplaats van de provincie Zuid-Holland. Het oeverbos in Heinenoord bestaat deels uit een oud loofbos en deels uit jonge nieuwe bomen. Anders dan op een traditionele begraafplaats, kiest men hier een eigen plekje in de natuur met eeuwigdurende grafrust waarmee men het natuurgebied beschermt. 

De toegang is gratis. Aanmelden gewenst via de website.

Boonsweg 117 in Heinenoord. www.zomerlanden.nl.