De Ontmoeting.
De Ontmoeting. Foto:

Film ‘I, Daniel Blake’

dinsdag 31 januari 2023 14:15

BARENDRECHT – Op dinsdag 31 januari is in ‘de Ontmoeting’ van de Dorpskerk de film ‘I, Daniel Blake’ te zien.

Daniel Blake is een 59-jarige meubelmaker. Hij krijgt een hartaanval. Volgens de keuringsartsen kan hij niet meer werken. De uitkeringsinstanties denken daar echter anders over. Om toch aan een uitkering te komen moet hij gaan solliciteren. Maar dat blijkt voor Daniel een doodlopende weg.

Gelukkig ontmoet hij Katie; een alleenstaande vrouw met twee kinderen. Katie moest om te ontsnappen aan een tehuis voor daklozen verhuizen naar een flat meer dan 450 kilometer verderop. Beiden bevinden zich in een uitzichtloze situatie. Ze voelen zich gevangenen van een ongrijpbare, verstikkende bureaucratie.

Daarom gaat Daniel in beroep, dat gaandeweg succesvol lijkt. Maar tot een zitting komt het niet. Deze ronduit hartverscheurende film sluit naadloos aan bij actuele ontwikkelingen in ook onze samenleving.

Deze Brits-Franse drama-film (uit 2016) van regisseur Ken Loach won op het filmfestival van Cannes de “Gouden Palm”.

De film wordt in- en uitgeleid door drs. Maarten van Boekel en ds. Cees Romkes. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten. Aanvang: 14.15 uur