Janneke van Olphen.
Janneke van Olphen. Foto:

Theatercollege: het hooggevoelige kind met een sterke wil

donderdag 26 oktober 2023 19:30 tot 21:15

Op donderdag 26 oktober start een nieuwe reeks theatercolleges rondom opvoeding, georganiseerd door Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht.

Wanneer indrukken vaak diep binnenkomen en emmertjes snel vol kunnen raken. Wanneer je kind het haarfijn aanvoelt als jij niet lekker in je vel zit en je dan gaat uitdagen. Wanneer je kind het aan de ene kant zo nodig heeft om indrukken tot zichzelf te komen en aan de andere kant zoveel mee wil maken. Dan kan het voor ouders best heel pittig zijn.

Hooggevoelige kinderen met een sterke wil hebben veel kwaliteiten in sterke mate en tegelijkertijd vormt dit regelmatig een pittige uitdaging. Voor het kind zelf en voor de ouders. Draakje Vurig is wellicht herkenbaar. Tijdens het theatercollege neemt psycholoog en auteur Janneke van Olphen (van o.a. ‘Het hooggevoelige kind met een sterke wil’ en de ‘Draakje Vurig’ prentenboekenreeks) het publiek mee in de belevingswereld van deze kinderen en in de interacties die er vaak ontstaan tussen ouder en kind. Herkenning, erkenning en humor wisselen elkaar af. Je wordt gevoed met waardevolle inzichten en praktische handvatten.

Dit theatercollege is een samenwerking tussen Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht. En wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht.

Donderdag 26 oktober, van 19.30 tot 21.15 uur in Het Kruispunt. Toegang gratis, maar aanmelden is verplicht. Meer informatie en reserveren van kaarten: www.hetkruispunt.nl