Haags Hout.
Haags Hout. Foto:

Blokfluitconcert in Carnisse Haven

zondag 10 december 2023 16:00

Twee blokfluitensembles geven op 10 december een zondagmiddagconcert in Carnisse Haven. De aanvang is 16 uur.

Het blokfluitensemble van Huismuziek Delft bestaat uit 16 vaardige en veelzijdige blokfluitisten. Zij bespelen blokfluiten van sopranino tot subbas en treden enkele malen per jaar op. Dit jaar gaven ze al concerten in de Oude Kerk Delft, in Fort Vreeswijk in Nieuwegein en in Bieslandhof in Delft. 

Het tweede ensemble, Haags Hout, bestaat uit vijf ervaren blokfluitisten die op zaterdagmorgen bij elkaar komen om het grote repertoire van de blokfluit te verkennen. Zij treden regelmatig op. Zo waren ze te horen in de Open Hof in Rotterdam Ommoord en in kerken in Delft en Den Haag.

Beide ensembles staan onder leiding van Stieneke Kamp. Zij studeerde blokfluit bij Frans Brüggen en heeft een privé lespraktijk in Den Haag.

Deze middag spelen de ensembles afzonderlijk en gezamenlijk een gevarieerd programma met muziek uit de 16e tot en met de 21e eeuw. Als verrassing spelen Stieneke Kamp en Jan van Dijk samen een Sonate voor blokfluit en orgel. Na de pauze ligt het accent op muziek voor kerstmis. 

De toegang deze middag is vrij. Carnisse Haven staat aan de Noordersingel 30.