Dorpskerk.
Dorpskerk. Foto:

Festival of Lessons and Carols

zondag 10 december 2023 19:00

Het begint een mooie adventstraditie te worden, om jaarlijks een Festival of Lessons ands Carols in de Dorpskerk te organiseren. Na de geslaagde vieringen in de afgelopen jaren, heeft de werkgroep Eredienst van de protestantse Dorpskerkgemeente opnieuw een dergelijke viering voorbereid.

Een ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ is ontstaan in de Anglicaanse traditie. Het allerbekendst is de opzet van King’s College in Cambridge. De Dorpskerkgemeente sluit aan bij de manier waarop ze het daar doen. Dat betekent dus allereerst prachtige Engelse koormuziek. De kerk wordt tijdens de viering door kaarsenkronen verlicht.

De viering is op zondag 10 december, aanvang 19 uur.

Capella Laurentius uit Mijnsheerenland zal de viering verzorgen. Het koor staat onder leiding van de dirigente José Marchal; Rien Donkersloot zal het Dorpskerkorgel bespelen. De toegang is gratis, ter bestrijding van de kosten zal er een deurcollecte worden gehouden.