(foto: Hans van Hengel)
(foto: Hans van Hengel) Foto:

Passion-kruis bij Carnisse Veste

zaterdag 1 april 2023 13:00 tot 17:00

Evenals vorig jaar komt een replica van het witte kruis van The Passion naar Barendrecht. De replica van het Passionkruis wordt ditmaal op zaterdag 1 april in Carnisselande opgesteld in aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag dat op televisie wordt uitgezonden. Het thema dit jaar is ‘Uit liefde voor jou’.

Van 13 tot 17 uur staat het kruis aan de Van Beuningenhaven bij winkelcentrum Carnisse Veste (marktplein Havenhoofd). Rond het thema ‘Uit liefde voor jou’ is een laagdrempelig moment van bezinning en ontmoeting rond het bekende, witte kruis mogelijk.

“Het thema ‘Uit liefde voor jou’ is niet zomaar gekozen: het zijn woorden die laten zien dat je van betekenis wilt zijn. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. Naast het branden van een kaarsje of het schrijven van een kaartje voor iemand die bemoediging nodig heeft, is er ook ruimte om gedachten te delen, gewoon even stil te worden, stil te staan of in gesprek te gaan met een lekkere kop soep. Het ‘Plein van Hoop’ is gratis en voor iedereen toegankelijk”, legt organisator Hart voor Barendrecht uit.

Meer informatie over deze activiteiten en over stichting Hart voor Barendrecht is te vinden op www.hartvoorbarendrecht.nl.