Leden van de harmonie in de grote zaal van het Trefpunt.
Leden van de harmonie in de grote zaal van het Trefpunt. Foto:

Harmonie geeft buurtconcert

zaterdag 17 juni 2023 19:00

Harmonievereniging Barendrecht geeft zaterdagavond 17 juni een groots buurtconcert op het plein voor het Trefpunt. Vier onderdelen van de vereniging gaan het publiek trakteren op een wervelende muzikale avond.

“We willen met dit concert alle (nieuwe) buurtbewoners rondom het Trefpunt de gelegenheid bieden om kennis te laten maken met onze vereniging maar ook met elkaar”, legt Jan Stolk uit. Het thema van het concert wordt (ver)binden. “Elke dag zijn er in het Trefpunt muzikale activiteiten gaande, en dat willen we laten zien en horen aan de buurtbewoners tijdens dit concert. Wij willen graag kennismaken met onze (nieuwe) buren en het is een prima gelegenheid voor de buurtbewoners om ook met elkaar in contact te komen”.

Het thema (ver)binden wordt ook nog op een andere manier ingezet. “Onze vereniging bruist van de jeugdleden”, vertelt Alice Roderkerk verder. De jeugd wordt opgeleid in fases: als jeugdlid begin je in het LeerlingenOrkest, dan ga je door naar het JeugdOrkest en uiteindelijk stroom je in bij hét HarmonieOrkest. “Het is belangrijk dat de jeugd weet waar ze naar toe werken, daarom hebben ze de afgelopen weken mee mogen spelen bij hét HarmonieOrkest. Op deze manier proberen wij de jeugd te (ver)binden aan onze vereniging en geboeid te houden. Het was een fantastische leerzame ervaring. En het resultaat zullen ze laten horen op het concert van 17 juni.”

De avond wordt gevuld met bekende nummers van Queen, Formule 1, Ghostbusters, Mission Impossible, Disneyland, Imagine Dragons, Kensington en meer. Maar laat u ook vooral verrassen door de minder bekende werken, zoals Ubuntu en Yakolo.

Het buurtconcert start om 19 uur op het plein voor gebouw ’t Trefpunt, Dr. Kuyperstraat 4. Entree is 2,50 euro per volwassene. Kinderen zijn gratis. “Neem gezellig uw tuinstoel mee, dan zorgen wij voor goed weer!”, aldus de harmonie.