Annegreet van Bergen.
Annegreet van Bergen. Foto:

Koffie met Verhaal, met Annegreet van Bergen

zaterdag 17 juni 2023 10:30 tot 12:00

BARENDRECHT - Op zaterdagochtend 17 juni is schrijfster Annegreet van Bergen te gast bij Koffie met Verhaal in bibliotheek Het Kruispunt. Dit is de derde editie van Koffie met Verhaal. Bij de eerste twee, zeer geslaagde, edities waren Nelleke Noordervliet en Alex Verburg te gast

Annegreet van Bergen schreef onder meer de bestsellers Gouden jaren (2014) en Het goede leven (2018). In deze boeken laat zij zien hoe het dagelijks leven in Nederland onherkenbaar is veranderd door de ongekend grote naoorlogse economische groei.

De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van computerprogrammeur, mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?

Annegreet van Bergen laat tijdens haar lezing met scherpe observaties, herkenbare anekdotes en mooie foto’s zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag. Centraal thema in haar lezingen: wie met de ogen van iemand uit de jaren vijftig kijkt naar wat wij nu gewoon vinden, valt van de ene verbazing in de andere over de grote rijkdom die in korte tijd zo gewoon is geworden.

Annegreet van Bergen (Enschede, 1954) studeerde economie in Amsterdam en was als journaliste verbonden aan de Volkskrant en Elsevier. Zij kreeg landelijke bekendheid als auteur van Gouden jaren (2014) en Het goede leven (2018).
In 2022 verscheen Een ongewone geschiedenis van doodgewone dingen, columns uit het Historisch Nieuwsblad. Meer informatie over Annegreet van Bergen op www.annegreetvanbergen.nl

Koffie met een Verhaal wordt gehouden in Bibliotheek Het Kruispunt op zaterdag 17 juni van 10.30 tot 12 uur. De toegang gratis, aanmelden via https://www.debibliotheekaanzet.nl/koffiemetverhaal


Koffie met Verhaal wordt georganiseerd door de Bibliotheek AanZet, in samenwerking met KCO, PCOB, KijkopWelzijn en Theater Het Kruispunt