Afbeelding
Foto:

Concert met harpiste in Kerktuin

zondag 18 juni 2023 11:30

BARENDRECHT – In de Kerktuin achter de Dorpskerk wordt zondag 18 juni een concert gegeven. Aanvang 11.30 uur, na de kerkdienst.

Ghislaine Voorrecht uit Stad aan ’t Haringvliet brengt met haar concertharp een aantrekkelijk programma ten gehore tijdens twee optredens van elk 25 minuten. Daar tussendoor informeert gastvrouw Alie den Engelsman de bezoekers over de kerktuin in lentetooi.

De harpiste speelt onder meer de compositie Nataliana van haar Amerikaanse collega Deborah Henson-Contant, met het opzwepende flamencoritme en het Andante van een vioolsonate van J.S. Bach. Wat veel bezoekers zal aanspreken is Ressurection en Reprise van de Amerikaanse harpist Harvi Griffin, evenals Nuvole Bianchi van Ludovico Einaudi.

Al op tienjarige leeftijd begon zij met het bespelen van de folkharp. Na vijf jaar les van Riet Keppel op de Rotterdamse Muziekschool stapte zij over op de concertharp en kreeg zij les aan het Rotterdams Conservatorium van Margot Flipse-Broeders en Susanna Mildonian. Tijdens haar studie gaf zij op uitnodiging al les op diverse muziekscholen. Bij een bezoek aan een harpcongres in het buitenland werd zij geïnspireerd door het swingende spel van Amerikaanse harpisten en besloot ze lessen te volgen in pop en jazzmuziek.

Naast het bespelen van de harp en vele optredens (klassiek en lichte muziek) is lesgeven een grote hobby van Ghislaine Voorrecht, evenals de bijzondere concerten en voorstellingen met haar leerlingen. Voor haar werk op basisscholen schrijft zij jaarlijks met veel passie muziekvoorstellingen.

Het bezoek aan het tuinconcert is gratis. Na afloop is er een collecte voor de bestrijding van de kosten.