Petrusband. (foto Niek Stam)
Petrusband. (foto Niek Stam) Foto:

Petrus-band weer live in Barendrecht

vrijdag 23 juni 2023 20:00

De Petrusband treedt weer op in Barendrecht. Op vrijdagavond 23 juni is er concert- en samenzangavond met de band, die bekend is van het tv-programma Petrus in het land.

Van 26 mei tot en met 23 juni trekt de Petrus-band weer door het land. Vijf kerken zetten hun deuren open voor een mooie avond vol bijzondere liederen uit het Liedboek. Het gaat om vertrouwde, nieuwe én vergeten liederen die voor het tv-programma Petrus in het land (KRO-NCRV) van een nieuw muzikaal jasje werden voorzien. Daaronder zijn ook enkele geliefde liederen van de recent overleden dichter en theoloog Huub Oosterhuis.

De Petrus-band bestaat uit muzikanten Frank van Essen (viool, percussie, zang), Suzan Renkema (zang), Jan-Willem van Delft (toetsen), Allard Gosens (gitaar), Luca Genta (cello, bas) en Sjoerd Visser (sax, fluiten). Zij zorgen voor een verfrissende, soms uitbundige en soms intieme vertolking van geliefde en verrassende liedboekliederen.

Op vrijdag 23 juni is de band in de Bethelkerk, Schaatsbaan 1, aanvang 20 uur. Kaarten kosten 12,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Kaarten bestellen kan via zingenindekerk/petruslive

De opbrengst van de avond gaat naar het Oekraïne Noodfonds.