Afbeelding
Foto:

BoekStartdag in de bibliotheek

zaterdag 3 juni 2023 10:00 tot 13:00

 Op zaterdag 3 juni van 10 tot 13 uur zijn de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders welkom op de BoekStartdag in de bibliotheek.

De hele ochtend zijn er gratis activiteiten voor ukkies vanaf 0 jaar in zowel bibliotheek Het Kruispunt als bibliotheek Carnisselande.

Fotoshoot

In bibliotheek Het Kruispunt is er deze ochtend een fotoshoot met het thema Op reis met boekstart. Kinderen gaan op de foto met het BoekStartkoffertje en een achtergrond naar keuze. Het strand, Parijs, de jungle, alles kan. De foto’s ontvangen ze direct per e-mail.
Natuurlijk wordt er ook voorgelezen en zijn er tips en advies over voorlezen aan de allerkleinsten en voor hen geschikte boekjes.

Muziek

In bibliotheek Carnisselande start om 10.30 uur het voorlezen en van 11.00 tot 12.00 uur zingen en dansen de kinderen met muziek, verzorgd door CultuurLocaal. Ook is er doorlopend een doe-activiteit waar iedereen aan mee kan doen.

Voor alle bezoekers is er een leuke groeimeter om thuis op te hangen. Hiermee houd je bij welke boekjes bij de leeftijd van jouw kindje passen.

BoekStart

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhalen vertellen. Het versterkt allemaal de band met je kleintje. Op jonge leeftijd in aanraking komen met taal geeft kinderen een belangrijke basis in hun verdere ontwikkeling. Kinderen die meedoen met BoekStart scoren later hoger op taal.

In de bibliotheek is er een speciale Boekstart collectie, eerste leesboekjes en terugkerende activiteiten voor de allerjongsten. Zo wordt er op beide vestigingen wekelijks voorgelezen door de VoorleesHelden en is er elke maand een Baby Drive-in: een gezellige bijeenkomst met spelletjes, liedjes en boekjes voor (groot)ouders en kinderen van 0 tot 2 jaar. Rondkruipen, verschonen, voeden en slapen, alles mag tijdens de Baby Drive-in.

Boekstartkoffertje

Schrijf je kindje gratis in en ontvang meteen het BoekStartkoffertje, gevuld met boekjes om thuis te lezen. Kijk voor meer informatie op: www.debibliotheekaanzet.nl/boekstart