Afbeelding
Foto:

Vals verliefd, een explosieve ontwikkelingsroman over hartstocht, illusies en Israël

zaterdag 3 juni 2023 15:00

ROTTERDAM – Op zaterdagmiddag 3 juni presenteert de Rotterdamse auteur, geboren en getogen in Barendrecht, Chris Buitendijk zijn roman Vals verliefd in het theater van boekhandel Donner. De langverwachte tweede roman van Buitendijk speelt zich af in Israël en Rotterdam en volgt hoofdpersonage Joost door het mijnenveld van geloof, liefde en politiek. Tegen de achtergrond van 9/11 ontwikkelt zich een bloedstollend verhaal over vertrouwen en verraad.

Van Rotterdam naar Israël
Zeven jaar na zijn debuut Emanuel, een historische roman over het Rotterdam van voor de tweede Wereldoorlog, lanceert schrijver Chris Buitendijk de roman Vals verliefd. Hoewel Rotterdam nog steeds een rol speelt, is de plaats van handeling in Vals verliefd voornamelijk Israël. Daar, op een kibboets, wordt hoofdpersoon Joost verliefd op Ayelet. Dat is het startpunt voor een verhaal dat de lezer steeds weer op het verkeerde been zet. Houdt Joosts nieuwe vlam wel net zoveel van hem als hij van haar? En is zij eigenlijk wel wie ze zegt dat ze is?

Over de auteur
Chris Buitendijk (1979) bestiert samen met zijn vrouw en familie een grafisch ontwerpbureau in Rotterdam. Via studio Rashkov brengen zij vrij werk uit, van zeefdrukken tot kunstposters, en boeken. In 2015 debuteerde hij met de historische roman Emanuel (uitgeverij Douane). De rode draad in het werk van Buitendijk is zijn fascinatie voor Rotterdam, Israël en het geloof. 

Boekpresentatie 3 juni 15 uur. Theater Boekhandel Donner, Coolsingel 129, Rotterdam. ISBN 9789083320403. Prijs 21,99 euro.