Afbeelding
Foto: Freekje Groenemans Fotografie

Theatercollege Good, better, best

woensdag 7 juni 2023 19:30

BARENDRECHT - Op woensdag 7 juni vindt het zevende college plaats in de reeks rondom opvoeding, georganiseerd door Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht.

Tijdens het theatercollege ‘Good, better, best’ nemen Wilma Paulij en drie acteurs van Helder Theater het publiek mee in de problematiek van prestatiedruk bij jongeren. Wat zijn de oorzaken, gevolgen, maar vooral ook de oplossingen. Een avond speciaal voor ouders van (pre)pubers.


Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. En dat begint soms al op de lagere school. Op de middelbare school waar pubers te maken krijgen met oneindige keuzes en ‘the fear of missing out’ neemt deze druk alleen maar toe. Met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en een burn-out. Onder studenten begint deze prestatiedruk zelfs een nijpend probleem te worden.


Zijn of lijken kinderen steeds gevoeliger voor stress en overbelasting? Hoe werken de hersenen eigenlijk en hoe reageert het lichaam in stressvolle situaties? Ervaren kinderen op dezelfde manier prestatiedruk als volwassenen? Wat vinden ze er eigenlijk zelf van? Informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek, wordt tijdens dit college afgewisseld met interactief spel. Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘moeten presteren’.

Dit theatercollege is een samenwerking tussen Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht. En wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht.


Woensdag 7 juni, aanvang 19.30 uur tot 21.45 uur – Theater het Kruispunt 
Toegang gratis, maar aanmelden is verplicht
Meer informatie en reserveren van kaarten: www.hetkruispunt.nl