Archieffoto scholendag 2022.
Archieffoto scholendag 2022. Foto:

Polderdag in Buijtenland van Rhoon

zaterdag 1 juli 2023 10:00

RHOON - Educatie en recreatie zijn onderdeel van de transitie van de polders in het Buijtenland van Rhoon waar tijdens de Scholendag (30 juni) en Polderdag (1 juli) aandacht aan zal worden besteed. Het zijn namelijk belangrijke onderdelen van het Streefbeeld, waar de hele omvorming van traditionele landbouw naar natuurinclusieve landbouw op gebaseerd is.

Dagelijks genieten mensen van de diversiteit en ontwikkelingen in de polder. De groei van de gewassen (herkenbaar door de gewasborden in de percelen) met de diverse stadia en kleuren ervan, is een lust voor het oog om langs te fietsen en wandelen. En er zijn, naast de bekendere fietsroutes, inmiddels ook een aantal struinroutes aangelegd door de polders, veelal ten noorden van de Essendijk. De zuidkant ervan wordt tijdens de Polderdag een beetje ontzien, want de Zegen- en Portlandpolder zijn vanwege het broedseizoen voor het grootste deel gesloten voor het publiek.

Zowel onderweg als op locatie is er tijdens de Polderdag levende muziek. Er zijn ook diverse proeverijen op de bedrijven van lokaal geproduceerde producten en gerechten. Er zijn kruidenwandelingen en creatieve workshops te volgen. Oud en nieuw wisselen elkaar af met historische en moderne landbouwmachines op de bedrijven. Men kan de molenresten in de Zegenpolder bezoeken maar ook Alpaca’s, rode lakenvelder koeien en kippen kijken. 

Voor meer informatie kijk op https://www.vvpa.nl/polderdag-1-juli-2023