Afbeelding
Foto:

Bewust Barendrecht markt

donderdag 21 september 2023 16:00 tot 20:00

Op donderdag 21 september wordt de Bewust Barendrecht Markt gehouden. Van 16 tot 20 uur zijn er verschillende activiteiten in de aula van Portus Groene Hart.  

 Elk uur is er een topspreker die spreekt over Bewust Gezond zijn. Zo is er Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam) over het belang van bewegen. Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid) over gezonde voeding. Denise Speelman (Miss Nederland 2020), Jasmine Ossebaar (Mrs Netherlands Universe) en Lili Genee Pirayesh (vullen of Voeden) over hoe je in balans komt met de schijf van mijn lijf.  

Er is een sportmarkt met diverse kraampjes waar kennis gemaakt kan worden met Barendrechtse verenigingen, en waar de buurtsportcoach van KijkopWelzijn een fit-test afneemt en hierbij een sport- en beweegadvies geeft.  

Ook zijn er drie verschillende dômes. De gezondheid dôme, huisartsen en gezondheidsinstanties zijn hier aanwezig om vragen te kunnen beantwoorden. Vitaliteit dôme, een ontmoetingsplek met voorbeelden om actief gezond oud te worden. Jongeren dôme, hier maken ze kennis met Thomas Marijnissen profvoetballer bij NAC Breda. Als laatste kunnen jongeren Soufiane Touzani ontmoeten en prijzen winnen tijdens het Panna Ko Toernooi.  

Toegang is gratis. Aanmelden kan via bewustbarendrecht@barendrecht.nl