Afbeelding
Foto:

Griendpop met Davina Michelle

zaterdag 23 september 2023 18:30

ALBRANDSWAARD – In de Johannapolder gaan op 23 september de remmen weer los, tijd voor de tiende editie van Griendpop. De organisatie is daar best een beetje trots op. Een jubileumeditie van een mooi festival waar ieder jaar veel bezoekers weer terugkomen, een fijne sfeer hangt en grote artiesten komen.

Dit jaar start het feest om 18.30 uur en begint het programma om 19 uur met Page One. Een coverband met muzikanten uit de regio. Daarna is komt de band Smoorverliefd op Doe Maar. Vervolgens een optreden van Davina Michelle. ‘’Ik heb pas haar show met een brassband op het festival Zand gezien en het is geweldig”, zegt Tjeerd van Rossen, een van de organisatoren, hierover. ‘’We zijn superblij dat we haar voor Griendpop hebben kunnen strikken.”
Als afsluiter van de avond komt DJ Paul Elstak. ‘’We hebben het festival niet eerder afgesloten met een deejay, maar vonden het leuk om dit bij deze jubileumeditie wel te doen.”

Tjeerd kijkt terug op tien jaar Griendpop. Van 2008 tot en met 2013 en van 2019 tot nu. ‘’We begonnen met 1200 kaarten en nu hebben we er 4000 te koop. Hoewel, het is bijna uitverkocht. Er zijn nu nog een aantal late-tickets voor 37,50 euro via de site te vinden.”

Dit jaar gaat het festival ook met recyclebare bekers werken. ‘’In verband met de nieuwe wetgeving, maar het geeft ook veel minder rommel op het terrein. Bezoekers betalen een euro voor een beker die ze bij de volgende ronde weer in kunnen leveren”, vertelt Tjeerd. 

Op het parkeerterrein bij Tasman wordt weer een grote tent neergezet door de vrijwilligers. Daarnaast zijn er meerdere foodtrucks van slagerij Schell. De zak patat is uiteraard weer verkrijgbaar, verschillende barbecue gerechten, maar ook vegetarische snacks. Voor ieder wat wils dus. In de tent zijn twee bars en daarbuiten is ook nog een bar te vinden. De openbare toiletten zijn voorzien van toiletdames die de boel fris houden en bij de bars kan gepind worden. Wie cash bij zich heeft kan dit op een cashkaart laten zetten. 

Griendpop werkt met tientallen vrijwilligers voor zowel de op- en afbouw als tijdens het festival. Wie een steentje wil bijdragen kan zich via de website opgeven. 

Griendpop is echt een lokaal festival waar iedereen elkaar weer kan ontmoeten. Maar ook mensen uit de wijde omgeving komen op het feestgedruis af, de naam wordt tenslotte steeds groter. Het festival is voor alle leeftijden.

De organisatie verzoekt de bezoekers zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Aanvang 18.30 uur. Eindtijd 1 uur. Kaarten via www.griendpop.nl. Navigatieadres: Albrandswaardsedijk 198, Poortugaal.