Nadia Askarova en Katja Dirven.
Nadia Askarova en Katja Dirven. Foto:

Klassiek concert in Carnisse Haven

zaterdag 23 september 2023 20:00

De Oekraïense celliste Katja Dirven en de Russische organiste/pianiste Nadia Askarova spelen in Carnisse Haven aansprekende muziek van Schubert en Brahms.

De romantische sonates worden begeleid op een heel bijzonder instrument: een replica van een historische Conrad Graf vleugel uit 1819. Dergelijke vleugels waren in de 19e eeuw in bezit van bekende componisten als Brahms, Liszt en Chopin. Nadia zal op orgel werken van Pachelbel en Pierné spelen.

Het concert vindt plaats op zaterdag 23 september om 20 uur in Carnisse Haven, Noordersingel 30, Barendrecht-Carnisselande. Er is een pauze en na afloop kunnen de bezoekers nog een drankje drinken en kennis maken met de musici.

De kaarten voor het concert zijn te koop bij The Read Shop (Middenbaan) en bij Kruithof Optiek (Carnisse Veste). Reserveren via e-mail is mogelijk via commissiecultuur@carnissehaven.nl De toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd tot en met 17 jaar.

Katja Dirven

De Oekraïens-Nederlandse celliste Katja Dirven is afgestudeerd aan het Staatsconservatorium in Kiev. Daarna behaalde zij haar Master diploma’s voor Solospel en Kamermuziek aan het Codarts conservatorium te Rotterdam. In Kiev won zij de hoofdprijs van het Lysenko Music Competition. In 2020 nam Katja samen met de pianist Roderigo Robles de Medina een CD met de complete sonates voor cello en piano van Beethoven op.
Katja speelt in verschillende kamermuziekensembles met o.a. József Lendvay, Mikhail Zemtsov en Igor en Vesna Gruppman. Zij is lid van de orkesten Sinfonia Rotterdam en Philharmonie Zuid-Nederland. Zij geeft les aan het Rotterdams Hellendaal Instituut waar zij ook leiding aan gaf en werkt mee aan het cellofestival in Dordrecht. www.katjadirven.nl

Nadia Askarova

De organiste/pianiste Nadia Askarova studeerde Cum Laude af aan de beroemde Gnessin Muziekacademie in Moskou en volgde daarna een postdoctorale opleiding. Zij deed onderzoek naar de samenhang van retorica en motieven- en getallensymboliek bij de werken van Joh. Seb. Bach. Zij kreeg een UNESCO studiebeurs voor haar Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij studeerde piano bij Naum Grubert en Bart van Oort.
Nadia heeft diverse prijzen gewonnen o.a. bij het internationale “Wiener Klassiker Concours” in Boedepest. Zij richtte in Voorburg het “Jeugd Klavieren Centrum Nederland” op. Kinderen kunnen vanaf 7 jaar daar les krijgen op moderne en historische klavieren en doen mee aan workshops en ensemble projecten. www.jeugdklavierencentrum.nl