Fokke Obbema. (Foto Fjodor Buis)
Fokke Obbema. (Foto Fjodor Buis) Foto:

Fokke Obbema bij Koffie met Verhaal

zaterdag 20 april 2024 10:30

Na een succesvolle reeks in 2023 is er dit jaar weer een reeks van zes Koffie met Verhaal ochtenden in bibliotheek Het Kruispunt.

Onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers luistert het publiek naar bekende schrijvers die voorlezen uit eigen werk. Na afloop gaan de bezoekers in informele sfeer in gesprek met elkaar en met de schrijver. De tweede editie van dit jaar is op zaterdag 20 april van 10.30 tot 12 uur. Te gast is Fokke Obbema.

Fokke Obbema legt zich sinds 2018 voor de Volkskrant toe op zingeving. Daarvoor was hij onder meer specialist China en Europa, chef van de economieredactie, Frankrijk-correspondent en commentator. In 2019 verscheen ‘De zin van het leven’ waarin veertig prikkelende interviews met zeer uiteenlopende gesprekspartners zijn gebundeld. De eerste vraag was telkens ‘wat is de zin van ons leven’. In het voorwoord gaat hij ook in op de hartstilstand die hij in 2017 volkomen onverwacht had.

In ‘Een zinvol leven uit 2021’ laat hij mensen vertellen waar het volgens hen in het leven om zou moeten draaien. In het slot essay van dit boek gaat hij in op het optekenen van je eigen levensverhaal en het ontwikkelen van een levensmotto. Zijn nieuwste boek, ‘Stervelingen’, verscheen in 2023. Hierin zijn interviews gebundeld met 41 personen die geconfronteerd zijn met de dood of die vanuit hun professie veel met de dood te maken hebben.

De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan via debibliotheekaanzet.nl/koffiemetverhaal
of aan de balie van de bibliotheek.