De bieb helpt u (gratis) met vragen over de digitale overheid
De bieb helpt u (gratis) met vragen over de digitale overheid Foto: Bibliotheek AanZet

De bieb helpt: spreekuur voor uw vragen over de digitale overheid

dinsdag 23 april 10:00 - 12:00

Steeds meer overheidszaken dienen online te worden geregeld. Om u hierbij te helpen is het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) opgericht. 

In de gemeente Barendrecht organiseren we in en vanuit Bibliotheek AanZet wekelijks vrije inloopspreekuren op de volgende momenten en locaties:

- Elke dinsdag: 10:00 – 12:00 uur, Bibliotheek het Kruispunt, Middenbaan 111

- Elke woensdag: 10:00 – 12:00 uur, Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein 248

Tijdens het gratis spreekuur kunt u terecht voor bijvoorbeeld vragen over het doen van een aanvraag bij het Noodfonds Energie en over belastingen en toeslagen. Voor het regelen van veel online overheidszaken is een DigiD nodig. DigiD is een systeem waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties. U kunt ook terecht bij onze spreekuren voor hulp bij het aanvragen en/of activeren van uw DigiD.

Mocht de vraag niet binnen onze expertise liggen, dan brengen we u graag in contact met de juiste persoon of instantie door bijvoorbeeld een afspraak voor u in te plannen. De spreekuren zijn gratis en voor iedereen, jong en oud. We zien u graag verschijnen op het spreekuur om u te helpen met het vinden van het antwoord op uw vraag.

Locatie