Jeroen Windmeijer.
Jeroen Windmeijer. Foto: Eelkje Colmjon

Jeroen Windmeijer te gast bij Voorleeslunch in ’t Plein

vrijdag 3 mei 2024 12:00

Op vrijdag 3 mei is schrijver Jeroen Windmeijer te gast bij de Voorleeslunch voor senioren in ’t Plein aan het Middeldijkerplein.

Windmeijer is een bestsellende auteur van religieus-historische thrillers, waarvan de Leidse trilogie de bekendste is (Het Petrusmysterie, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot) en waaraan hij de bijnaam de ‘Dan Brown van de Lage Landen’ heeft te danken.

Jeroen Windmeijer schrijft meer trilogieën: de Zuid-Amerika trilogie (De Offers (Bolivia), De Genesissleutel (Peru) en De Stenen Goden (Paaseiland)) en de Sterke Vrouwen trilogie in samenwerking met Jacob Slavenburg (Het Isisgeheim, Het Evacomplex en De Magdalenacodex). In april 2023 verscheen, in samenwerking met Tjarko Evenboer Openbaring, het eerste deel van de Ryevaar-trilogie en in oktober 2023 verscheen De schaduw van Vermeer, deel 1 van de Delft-trilogie.

Centraal in zijn werk staan de kracht van verhalen en het spel tussen feit en fictie. Daarnaast is hij een bevlogen docent en een goed verteller. Zijn boeken zijn spannend, zitten goed in elkaar en mensen kunnen er ook nog iets van opsteken.

Voorleeslunches

Tijdens de Voorleeslunches brengen bekende en minder bekende auteurs een bezoek aan Bibliotheek Carnisselande en lezen voor uit eigen werk. Ondertussen wordt er een lunch geserveerd door restaurant De Wensboom, dat een leerwerktraject heeft voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens de lunch schuift de auteur aan en gaat in gesprek met de senioren over zijn of haar werk. Een gezellig samenzijn met literaire inhoud.

Info

Vrijdag 3 mei van 12 tot 14 uur in ’t Plein, Middeldijkerplein 248. De voorleeslunch is speciaal voor senioren. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan vanaf 12 april aan de balie van de bibliotheek of via bibliotheekaanzet.nl.