Afbeelding
Foto John van Neuren. Smitshoek-aanvoerder Tom Achterberg schiet de penalty bekeken binnen

Smitshoek klimt naar tweede plek

Algemeen

BARENDRECHT - Afgelopen zaterdag won Smitshoek in Bruinisse van Bruse Boys met 3-6. De ploeg uit Barendrecht klom daardoor naar de tweede plaats in de 1e klasse C. Nieuw-Lekkerland is de koploper met één punt voorsprong.

Vroege achterstand

De wedstrijd was nog maar 3 minuten oud en Smitshoek stond al op achterstand. Een vrije trap werd door Bruse Boys-spits Tom Blomaard vrijstaand ingekopt. Gelukkig voor Smitshoek bleef de 1-0 stand niet lang op het scorebord staan. In de 6e minuut bracht aanvoerder Tom Achterberg via een bekeken schot de ploegen op gelijke hoogte. In de 27e minuut gaf Daniël da Cruz een uitstekende voorzet welke door Laurens Visser feilloos werd ingekopt. Het bracht de 1-2 op het scorebord.  Sten Wever was voor de rust nog dichtbij de 1-3. Hij kopte de bal alleen op de paal. Smitshoek had deze eerste helft het betere van het spel, maar moest alert blijven voor de snelle uitvallen van de ploeg uit Bruinisse.

Na de rust was het wederom spits Tom Blomaard van Bruse Boys die de stand op 2-2 bracht. Door slordig inspelen van Thijs Oomsen en niet alert reageren van de achterhoede van Smitshoek kon de spits met een bekeken schuiver Mike van de Wijngaart passeren. Smitshoek raakte niet van slag en via een penalty bracht Tom Achterberg Smitshoek weer op voorsprong. Deze voorsprong werd in de 60e minuut vergroot door een goede goal van Sten Wever. Hij passeerde Matthijs Verstrate, keeper van Bruse Boys, en scoorde de 2-4.\

Rentree Merrelaar

Sten Wever en Daniël da Cruz moesten het veld verlaten en werden vervangen door Erwin Bravenboer en Ricardo Merrelaar. Laatstgenoemde maakte zijn rentree in de spits na een lange periode van blessureleed.  In de 69e minuut bracht Bruse Boys de spanning terug, door de 3-4 te scoren. Lang was het niet spannend. Nog geen 10 minuten later besliste Smitshoek het duel. Een uitbal werd doorgekopt door Ricardo Merrelaar en ingetikt door Gilliomar Leona. Laatstgenoemde bracht de stand ook nog op 3-6. Wederom kopte Ricardo Merrelaar een bal door op Gilliomar Leona die via een droog schot de keeper van Bruse Boys passeerde.

Aankomende zaterdag speelt Smitshoek de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit om 14.30 uur.