Afbeelding

Smitshoek pakt koppositie

Algemeen

BARENDRECHT – Smitshoek heeft afgelopen zaterdag in een oktoberzonnetje uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Raymond Frehe won thuis eenvoudig van Oranje-Wit uit Dordrecht: 5-1. Smitshoek pakte daarmee na 6 wedstrijden de koppositie in de klasse 1C.

De Barendrechters begonnen goed aan het duel met Oranje-Wit. Al na 4 minuten mocht Erwin Bravenboer doelman De Jong testen, maar de goalie redde bekwaam. Toch moest De Jong snel daarna capituleren. John de Ronde kon een goede voorzet van Leona bij de eerste paal inkoppen:  1-0. Smitshoek bleef de bovenliggende partij, maar er kwamen ook kansjes voor Oranje-Wit. Doelman Mike van de Wijngaart moest ingrijpen toen Oranje –Wit-middenvelder Dieterich alleen op hem afkwam. Maar de doelman stopte zijn inzet. In de 43e minuut gooide Smitshoek de wedstrijd eigenlijk al in het slot. Het was wederom Gilliomar Leona, die met een snoeiharde voorzet  Daniël da Cruz bereikte. De aanvaller knalde Smitshoek net voor rust naar de 2-0

Smitshoek benut de vleugels

Oranje –Wit kwam frisser uit het kleedlokaal dan Smitshoek. De Dordtenaren kregen enkele kansjes, maar Van de Wijngaart toonde zich heer en meester. Het veel sterkere Smitshoek benutte daarna de vleugels uitstekend. Na 53 minuten stoomde vleugelverdediger Ricardo Malaihollo mee op rechts. Zijn voorzet werd wederom door de messcherpe John de Ronde afgemaakt: 3-0. Smitshoek liep daarna moeiteloos uit naar 5-0. Eerste scoorde aanvoerder Erwin Bravenboer na een voorzet van Gilliomar Leona. Daarna strafte Laurens Visser een fout in de verdediging van Oranje-Wit af. De voetballers uit Dordrecht redde nog wel de eer. Leendertse verschalkte de doelman van Smitshoek met een afstandsschot: 5-1.

Zaterdag speelt Smitshoek de uitwedstrijd tegen Zuidland om 14.30 uur.