Afbeelding

Rasta zoekt een huis

Algemeen

BARENDRECHT – Maine Coon Rasta is een imposante roodharige (gecastreerde) kater van zes jaar. Hij heeft een prachtige langharige vacht, die de nodige verzorging moet hebben. Veel borstelen is noodzakelijk. Rasta mist zijn staart, waarom is niet bekend. Rasta is een rustige en lieve kater. Hij houdt van kroelen en krijgt graag aandacht.

Andere katten lijkt Rasta redelijk te tolereren, maar hij kan wat dominant zijn. Waarschijnlijk heeft hij daarom het liefst het rijk alleen in zijn nieuwe huis. Ook plaatst het asiel Rasta liever niet bij hele jonge kinderen, omdat hij het duidelijk aangeeft als hij geen zin heeft om gekroeld te worden. Of Rasta bij honden geplaatst kan worden is niet bekend. Verder is hij gewend om naar buiten te gaan.

Voordat Rasta geplaatst kan worden, zal hij eerst een operatie ondergaan. Rasta heeft entropion, wat inhoudt dat het ooglid naar binnen krult. Dat levert veel irritatie van het oog op. Rasta zal een paar dagen moeten herstellen.

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant