Afbeelding

Toen Chantal eindelijk durfde

Algemeen

BARENDRECHT – Negen jaar lang hield Chantal Straver een blog bij, waarvan twee jaar via de website van het tijdschrift Viva. Ze deelde haar leven met haar lezers en dat waren er op een gegeven moment 10.000 per maand. Niet zo gek dat Chantal daarom vorig jaar besloot dat ze eigenlijk best graag een boek wilde uitgeven.

Ze vond een uitgever en paste haar blogs aan. Er werden stukken toegevoegd, de rode lijn werd uitgezet – met behulp van Harminke Medendorp, eindredacteur van Kluun – om het uiteindelijk een vlot en leesbaar boek te maken over een twintiger die bepaalde keuzes maakt en deze later weer veranderd. ,,Blijf altijd je hart volgen", drukt ze haar lezers op het hart. ,,Dat maakt je uiteindelijk het gelukkigst."

,,Ik werkte bij het stadhuis in Rotterdam", vertelt Chantal. ,,Ik zat daar niet op mijn plek en daar begon ik over te schrijven via mijn blog. Het gaf een rustmomentje in de week. Door mijn gedachten en ervaringen op papier te zetten, werd het rustiger in mijn hoofd. Via Hyves werd mijn blog gepromoot en later vroeg de Viva bloggers en ze kozen mij uit. Zo kwam ik al snel aan een hoog bezoekersaantal. De reacties waren niet altijd even leuk. Maar dat is een bekend gegeven via internet. Mensen kunnen schrijven wat ze willen, zeker als ze anoniem zijn. Ik heb een dikke huid en kon daar goed mee omgaan."

De meeste reacties waren wel positief en daarmee werd de drijfveer van Chantal groter. Ze beschrijft heel persoonlijke verhalen in haar boek. Ze trouwt met Arno, maar komt er op een later moment achter dat een ander persoon haar grote liefde is. Ook haar baan zegt ze op om voor zichzelf te beginnen. Geen gemakkelijke keuzes, waar Chantal open en eerlijk haar verhaal over doet in korte afzonderlijke columns.

Haar laatste column voor het boek 'Toen ik eindelijk durfde' schreef ze in oktober 2015. Het moment dat ze opnieuw getrouwd was en zwanger van hun zoontje. Inmiddels is ze alweer drie maanden de gelukkige moeder van Boris. ,,Ik wil in de toekomst zeker weer gaan schrijven. Waarschijnlijk niet meer zo autobiografisch als ik nu heb gedaan, maar meer in de romanstijl. Op dit moment is het enorm druk. Ons huis is nog niet af, we genieten natuurlijk volop van Boris en ik ben ook alweer aan het werk."

Chantal houdt op 24 juni een boekpresentatie in Hogeschool Inholland. De inloop is vanaf 15 uur en het officiële gedeelte zal om 15.30 uur plaatsvinden. Daarna is er gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Chantal houdt nog steeds een blog bij via www.doyotrainingen.nl

Haar boek is te koop bij The Read Shop aan de Middenbaan en te bestellen via onder andere www.bol.com.
Toen ik eindelijk durfde. Chantal Straver. Uitgeverij S2 Uitgevers. ISBN: 9080964980. 17,50 euro.

Advertenties uit de krant