Afbeelding

Christine van der Poel (52)

Algemeen

Door: Astrid Potuijt

Waar kennen we jou van?

Ik werk sinds de opening in 2007 bij Jumbo in Carnisse Veste, 32 uur per week op de vleeswaren- en kaasafdeling.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ik kom buiten werktijd vaak klanten tegen. De meeste klanten komen minimaal één keer per week in de winkel en ken ik van gezicht. Daarnaast ken ik natuurlijk ook veel mensen uit de buurt en van de 'vroegere' basisschool van mijn kinderen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben getrouwd met Cock en we hebben twee zonen. Jordy van 20 jaar en Ferry van 16 jaar.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Onze hond liep keihard tegen de muur aan. De knal was enorm, maar hij liep onverstoorbaar door. Wij moesten erg lachen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik had drie zussen en een broer. Als we met mijn ouders en alle broer en zussen naar de camping gingen… daar heb ik mooie herinneringen aan.

Wanneer was je het gelukkigst?

Dat is toch de geboorte van mijn twee zonen. En mijn trouwerij met Cock.

Waar heb je een traan om gelaten?

Mijn vader overleed dertien jaar geleden aan longkanker. Ik had een hele goede band met hem. Om hem te zien lijden vond ik zo moeilijk en vooral heel zwaar.

Wie is je grote voorbeeld?

Dat is ook mijn vader. Hij stond positief in het leven, was behulpzaam en zorgzaam. Ik ging altijd naar hem toe met mijn vragen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Volgend jaar willen we graag met het gezin naar Dubai. Cock is er een keer voor zijn werk geweest en heeft mij en de jongens enthousiast gemaakt met al zijn verhalen. We hopen volgend jaar dit wonderlijke land met eigen ogen te mogen aanschouwen. Natuurlijk hoop ik ook oud te worden en gezond te blijven.

Waar word je verlegen van?

Ik houd er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ook praten in een groot gezelschap vind ik vreselijk. Bij het krijgen van een compliment krijg ik een hoofd als een biet.
Wat is jouw grootste talent?

Ik ben zorgzaam. Door sommige collega's word ik de moeder van de Jumbo genoemd.

Hoe sta je 's morgens op?

Sowieso vrolijk. Om zes uur, dan maak ik meteen de lunchpakketten voor beide jongens klaar en zorg ik voor koffie. Ook als ik vrij ben, sta ik voor ze op.

Wat zijn je hobby's?

Ik maak graag armbandjes van leer, kralen en bedeltjes. Vroeger deed ik dit nog weleens voor de verkoop, maar het moeten produceren stond me tegen. Tegenwoordig maak ik ze om als cadeautje weg te geven. Ik houd ook van scrappen en lezen.

Wat zijn je angsten?

Vorig jaar werd ik ziek. Het bleek de ziekte van Ménière te zijn. Maar voordat deze uitslag er was, maakte ik me grote zorgen. Benauwdheid, duizeligheid en hoofdpijn. Met de juiste medicijnen hebben we deze ziekte nu aardig onder controle, maar als ik hoofdpijn heb, kan ik me wel meteen weer zorgen maken. Ook ben ik sinds die tijd angstiger in grote menigtes en bijvoorbeeld in een lift. Ik wil precies weten waar de uitgang is en probeer mezelf vooral heel rustig te houden. Best moeilijk.

Wat vind je stom?

Mensen die liegen of achterbaks zijn.

Naar welke muziek luister je graag?

Radio 10 Gold is mijn favoriete radiozender. Daarnaast houd ik ook van rockmuziek, maar de Nacht van Oranje vind ik ook super leuk. Heel divers dus.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Een uurtje geleden kreeg ik een berichtje van Cock. Hij vroeg of alles goed ging. Omdat ik vanmorgen toen hij naar zijn werk ging, nogal hoofdpijn had. Maar met de paracetamol gaat het nu al weer een stuk beter.

Wat is je favoriete quote?

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Ook iemand aanmelden voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant