Afbeelding

Kledingbank UnieK zoekt locatie

Algemeen

BARENDRECHT - Ariane Verdoorn en Nikolla Pjetri staan te trappelen om te starten met UnieK: een kledingbank voor minima in Barendrecht. Maar ze missen een belangrijke schakel, er is nog geen locatie.
Het begon allemaal bij de Kledingbank in Ridderkerk, waar beiden een aantal jaar werkten. Toen het daar allemaal goed liep, begon het te kriebelen om uit te breiden. ,,We hadden veel klanten uit Barendrecht. Vandaar de wens om daar een eigen kledingbank op te zetten.'' De plannen zijn nagenoeg rond. Woensdag 17 augustus werd de stichting opgericht bij de notaris. Ook wethouder Lennart van der Linden staat achter het plan.
Nikolla: ,,We willen de locatie inrichten als een 'echte' winkel met paskamers die drie dagen per week open is. Het zou dus het mooiste zijn als we een soort winkelpand kunnen krijgen.'' ,,Maar we zijn overal blij mee hoor'', vult Ariane aan. ,,We hebben aardig wat ruimte nodig, want binnengebrachte kleding moet ook gesorteerd worden.''
Ieder gezinslid krijgt een kaart voor zomerkleding en een voor winterkleding. Op elke kaart kunnen ze twaalf stuks kleding meenemen. Artikelen als sieraden, sportartikelen, schoenen en beddengoed gaan buiten de kaart om. Ariane: ,,Krijgen we andere spullen, zoals babyuitzet, dan kijken we of we iemand uit ons bestand daarmee blij kunnen maken. We slaan het niet op.'' Behalve kleding gaan Ariane en Nikolla ook tweedehands fietsen inzamelen en repareren. Voor kinderen tot en met 12 jaar worden verjaardagstassen gemaakt met daarin een cadeautje en iets lekkers.
Sponsors zijn van harte welkom en nodig: financieel of met spullen. Particulieren die goede kleding over hebben, kunnen dat straks in de winkel komen brengen. Verder worden er vrijwilligers gezocht om de winkel te bemannen. Wie UnieK wil helpen, kan Ariane bereiken via 06-13212177 of uniekbarendrecht@hotmail.com.

Advertenties uit de krant