Afbeelding

Damien: In de ban van de nieuwe hype

Column

Door Damien Menheere

Echt bizar. Ook jullie zullen er wel van hebben gehoord of gelezen? Iedereen, en dan met name de jongeren, zijn in de ban van de nieuwe hype. Weten jullie al waar ik het over heb? Ja natuurlijk, Pokemon Go!

Ik zal in het kort het spel uitleggen. Je hebt Pokeballs, die kun je krijgen als je langs een zogenaamde Pokestop loopt en dan swiped. Per stop verschilt het hoeveel ballen je krijgt. De Pokestops hebben allemaal een vaste plek en staan overal verspreid in straten.

Je denkt natuurlijk wat kan en moet ik doen met die ballen? Het is de bedoeling dat je naar buiten gaat en gaat bewegen. Terwijl je aan het wandelen bent, kan het gebeuren dat er zomaar ineens een Pokemon opduikt. Het is dan net of hij echt voor je zit. Met de Pokeballs kan je de kleine monstertjes vangen.  Het is stiekem wel een beetje verslavend hoor, want je wilt er natuurlijk zoveel mogelijk hebben en dan het liefst allemaal verschillende. Maar ondanks dat het soms wat verslavend is, noem ik het 'sportief gamen'.

Een week geleden ik zag in mijn scherm al dat er een eentje in de buurt zat. Eentje die ik nog niet had en eigenlijk wel heel graag wilde hebben. Op mijn skates reed ik rondjes door de wijk in de hoop dat hij op zou duiken. De straten waar ik geweest ben zijn niet op één hand te tellen, maar ik wilde hem hebben. Helaas dook hij niet op. Ook dat kan gebeuren: Is hij opeens weg. Grrrr. Ik was behoorlijk gefrustreerd. Maar goed, door al dat skaten en het zoeken naar die ene zeldzame Pokemon had ik wel wat kilometers gemaakt. En dan is het leuk dat als je veel kilometers maakt, je ook nog eens eieren kunt krijgen bij de Pokestops. Ik had mijn tien kilometer aangezet en die haalde ik net voordat ik weer thuis was. Kan je nagaan hoeveel ik had geskate.

Het is maar een spelletje, maar stiekem vind ik het wel spannend. Wat zal er uit het ei komen. Is het er één die ik al heb of is het een nieuwe zeldzame Pokemon. YES! Je gelooft het niet. Ik heb zoveel rondjes geskate zonder die Pokemon te vangen en ik kreeg hem niet. Maar het skaten is niet voor niks geweest, mijn tien kilometer ei is open en YES YES de Pokemon waar ik voor ging, komt gewoon uit mijn ei hij is zooo leuk! Hij heet mr. Mime. De zeldzame Pokémon die alleen in Europa te vangen is. Mijn dag kon niet meer stuk. En ik ben nog heerlijk in beweging geweest ook. Binnenkort zal er een update van het spel plaatsvinden, waarin je Pokemons kunt ruilen met elkaar. Ik ben benieuwd. Het lijkt me erg leuk want als je ruilt, krijg je er dus steeds meer. Zal ik ze ooit allemaal hebben?

Doen jullie ook mee?

Afbeelding

Advertenties uit de krant