Afbeelding

Workshop: word journalist voor een dag

Algemeen

BARENDRECHT - Op 5 november is de feestelijke opening van de nieuwe bibliotheek in Het Kruispunt en dat mag in het nieuws! Daarom organiseert de Bibliotheek AanZet een spannende workshop waarbij nu eens niet volwassenen, maar kinderen zullen bepalen wat belangrijk nieuws is. Met de bronnen in de Bibliotheek gaan zij op onderzoek uit.

Tijdens een gezamenlijke brainstorm zullen ze de onderwerpen van een kindermagazine bepalen. Tijdens de workshop kunnen ze kiezen uit verschillende rollen: interviewer, sportjournalist, onderzoeker, fotograaf, striptekenaar. Naast spannend is deze workshop ook heel leerzaam, zo leren kinderen wat betrouwbare bronnen zijn en hoe ze die moeten gebruiken. Ook maken ze ongemerkt kennis met allerlei nieuwe woorden zoals bijvoorbeeld het verschil tussen objectief en subjectief.

Workshopgever Mariska Fontijn deed een master 'Literatuur en Cultuurkritiek', schreef haar eigen boek 'Fabel' en geeft regelmatig workshop op basisscholen. Tijdens de workshop zorgt ze ervoor dat elk kind op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen.

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl

De gratis workshop vindt plaats op dinsdag 18 oktober van 14 tot 16 uur in de bibliotheek Het Kruispunt in Barendrecht.

Advertenties uit de krant