Afbeelding

Caroline Boudewijns (45)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben een geboren en getogen Barendrechter. Sinds vier jaar werk ik als postbode in de wijk Ter Leede en ik werk één dag per week als conciërge op de Dr. Schaepmanschool.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Dagelijks.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben getrouwd met Roy. Ik heb twee dochters. Sylvana van 24 jaar en Esmee van 14 jaar. Sylvana heeft drie kinderen. Een jongen van 3,5 jaar en tweelingmeisjes van 16 maanden.

Dan is er nog herder Kendy, een kater en vijf poezen.

Je bent een jonge oma.

Dat is toch zalig? Ik kan lekker met de kinderen rollebollen. Ze logeren hier regelmatig.

Hoe is het om postbode te zijn?

Ik vind het een super baan. Veel contact met mensen en heerlijk buiten. Ook als het hard regent heb ik nog plezier in mijn werk. Het enige nadeel is dat de post dan nat wordt en ik natte brieven door de brievenbus moet duwen. Je merkt dat verjaardagskaarten en kerstkaarten afnemen, daarentegen worden de bezorgingen van onlinebestelling des te meer.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik lach iedere dag en om alles.
Wanneer was je het gelukkigst?

Nu. Mijn kleindochter is net geopereerd en dat was enorm spannend. Nu ben ik heel blij dat iedereen gezond is.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Om het overlijden van mijn vader, nu negen jaar geleden. We hadden een hele goede band. Mijn vader was veertig jaar lang postbode. Veel mensen kennen mij dan ook als de dochter van…

Welke toekomstdromen heb je nog?

Als Esmee het huis uit is, wil ik weleens met Roy een mooie reis door Nieuw-Zeeland maken.

Waar word je verlegen van?

Er zijn wel momenten dat ik niet goed weet wat ik moet zeggen als iemand me een complimentje geeft. Verder ben ik niet zo verlegen meer. Dat was vroeger wel anders. Maar ik ben daarin harder geworden.

Welk talent zou je willen hebben?

Een tekentalent. Ik teken poppetjes met voeten als harkjes. Het zou toch leuk zijn als ik mooie afbeeldingen zelf op papier kon tekenen.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Ik ben heel tevreden met mijzelf. Lachend: En weet je, stel dat het kan en ik ben een dag een heel rijk persoon ofzo, dan is de teleurstelling zo groot als ik weer terug ga naar dit leven.

Hoe sta je 's morgens op?

Om kwart over zeven maak ik eerst Esmee wakker en drink daarna koffie.

Wat zijn je hobby's?

Ik lees veel waargebeurde verhalen. Op dit moment lees ik 'De jongen met de gestreepte pyjama'. Dit boek speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook speel ik graag computerspelletjes, zoals candy crush. Eerst stond dit spel op mijn telefoon, maar toen speelde ik het spel overal, zelfs op de wc. Nu staat het alleen nog op de computer.

Wat zijn je angsten?

Dat er wat met mijn gezin gebeurt.

Wat vind je stom?
Pesten. Ik ben zelf op de basisschool gepest. Gelukkig stopte dat toen ik naar de middelbare school ging. Ik vind het zo nutteloos en kan me er enorm druk over maken.

Waar kijk je naar op televisie?

Al 25 jaar lang kijk ik naar Goede tijden, Slechte tijden. Films kijk ik niet vaak. Ik ben er te rusteloos voor, of ik val halverwege in slaap.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Ik wil het wel voorlezen, maar niemand zal het begrijpen. Het is een familiedingetje.
Mijn oudste dochter stuurde mij als grapje: 'Gelukkig heb ik meer hersenen dan mijn jongere zus'. En dat slaat weer op het feit dat Esmee als altijd zegt; 'Geef me mijn hersens terug'. Ik moest er enorm om lachen.

Wat is je favoriete quote?

Wees blij met iedere dag die komt. Ik kreeg twee jaar geleden een TIA Dat was behoorlijk heftig. Gelukkig hield ik er nauwelijks iets aan over. Sindsdien ben ik iedere dag blij dat ik nog steeds kan doen wat ik wil doen.

Ook iemand voor deze rubriek opgeven? Mail dan naar astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant