Afbeelding

Bianca van der Keur (48)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren in Smitshoek. In het oude gedeelte van Barendrecht woon ik sinds mijn 28e jaar. Mijn vader had een stomerij en wasserij, Quick Cleaning. De meeste Barendrechters kennen het nog wel. Verder ben ik bij bijna alle Barendrechtse activiteiten te vinden en ik ben actief bij de Johanneskerk in Rotterdam-Zuid.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ik ken veel mensen in Barendrecht. Ik leer ook telkens weer nieuwe mensen kennen en mensen leren mij kennen omdat ik overal waar wat te beleven is, te vinden ben.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben alleenstaande moeder van Demi (18).

Werk je?

Ik werk niet, nee. Ik werkte vroeger in een verzorgingstehuis, maar ik kreeg een burn-out en was zwaar depressief. Ik zag op een gegeven moment geen uitweg meer. Ik woonde samen met een man die veel te veel dronk en daardoor losse handjes had. Ook was het lastig om een goede school voor Demi te vinden. Ik belandde bij Delta en uiteindelijk ben ik er weer bovenop gekomen. Wel doe ik sinds kort vrijwilligerswerk voor MEE Rotterdam, Rijnmond. Ik geef voorlichting over mensen met een beperking bij bedrijven, scholen en organisaties. Erg leuk om te doen.

Wat heb je zelf voor beperking?
Ik kon vroeger niet rekenen en ik mis bepaald inzicht. Daardoor ging ik naar het LOM-onderwijs. Zo vond ik het bijvoorbeeld heel lastig om formulieren in te vullen. Maar tegenwoordig heb ik daar veel minder moeite mee. Ik heb het stempel als kind gekregen en dat draag je dan je hele leven bij je.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik was op oudejaarsdag te gast bij het programma Weekendmix, van Exxact Barendrecht. De gebaren die er werden gemaakt om iets duidelijk te maken tijdens het 'on air' zijn, waren zo grappig.

Wanneer was je het
gelukkigst?

Toen ik net op mezelf ging wonen.

Wat is je mooiste
jeugdherinnering?

Ik hielp mijn vader en opa veel in de wasserij en stomerij. Ik kreeg eens bloemen van Feyenoordspeler Theo Lucius.

Waar ben je verdrietig
om geweest?

Om het overlijden van mijn oma en opa. Zij waren alles voor me. Ook om het overlijden van mijn 'oude' buurvrouw Johanna Luiten was ik erg verdrietig.

Wie is je grote voorbeeld?

Dat zijn de mannen Alfred Kooijman en René Toonen van radio Exxact. Ik zou zelf ook graag leren radio maken, met muziek bezig zijn. Dat lijkt me geweldig.

Welke toekomstdromen
heb je nog?

Ik zou samen met Demi op vakantie willen naar Engeland. Lekker in een hotel verblijven en ons eens goed laten verwennen.

Ook hoop ik weer te kunnen gaan werken.

Waar word je verlegen van?

Ik kreeg laatst kleding en spullen van de Johanneskerk. Dat is zo fijn en tegelijkertijd word ik er verlegen van.

Wat is jouw grootste talent?

Ik ben creatief. Ik maak Mandela's en kaarten. Ook kan ik heel goed uit mijn dak gaan. Vorig jaar met het ZomerFeest stond ik nog luchtgitaar te spelen op het podium bij Guus Bok. Het boeit me niet wat anderen dan van mij denken. Ik heb plezier.

Hoe sta je 's morgens op?

Meteen onder douche, dan koffie en ontbijten.
Ik luister dan als eerste naar Radio Rijnmond en vervolgens schakel ik weer over naar Exxact Barendrecht. Die zender staat hier meestal op.

Wat zijn je angsten?

Ik durf niet meer te fietsen. Ik ben te vaak gevallen.

Wat vind je stom?

Mensen die zichzelf beter vinden dan een ander. Die arrogantie.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Dat was een groepsapp van de meiden van MEE. 'Gelukkig nieuwjaar en veel mooie presentaties.'

Wat is je favoriete quote?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Ook iemand opgeven voor deze rubriek?
Mail naar astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant