Logo deschakelbarendrecht.nl

Schikking inzake ToBe

BARENDRECHT – Het Barendrechtse college van B&W heeft met de gemeentebesturen van Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht een schikking getroffen in het lopende juridische dossier ToBe.

Wethouder Dirk Vermaat (Cultuur): ,,Ik ben blij dat we hebben kunnen schikken. Tenslotte is het voortzetten van de juridische procedure niet wenselijk. Procederen kost geld. Dat geld geven wij liever uit aan alle voorzieningen in Barendrecht."

De schikking houdt in dat de genoemde gemeentebesturen aan de gemeente Barendrecht de betwiste hoofdsom van 52.500 euro betalen. De gemeente Barendrecht ziet op haar beurt af van het verhalen van proces- en advocaatkosten à 9.750 euro op de andere gemeenten.

De schikking volgt op de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag eind vorig jaar, die Barendrecht in het gelijk stelde. In die uitspraak stond onder andere dat de vijf gemeenten de gemeente Barendrecht niet hadden mogen dwingen om geld over te maken aan een derde partij, in dit geval ToBe.

Meer berichten