Afbeelding

Even voorstellen: Jamie

Algemeen

BARENDRECHT - De Schakel is vanaf 9 maart een columnist rijker. Jamie van Velzen wordt de nieuwe Broekie die om de week een column voor de krant zal schrijven.

Jamie is een leuke, enthousiaste meid van zestien jaar. Ze zit in het laatste jaar van de havo aan het Dalton Lyceum. Na het behalen van haar examen gaat ze journalistiek studeren. ,,Ik vind een column voor De Schakel schrijven een hele leuke eerste stap", vertelt Jamie. ,,Hoe ik het nu zie is dat ik journalist voor een krant wil worden. Het AD hoeft niet meteen, maar dat zou wel leuk zijn."
,,Ik werk naast school bij de Albert Heijn als vakkenvuller. Hiervoor bezorgde ik folders, maar bij Albert Heijn verdien ik meer. Ik ben enig kind. Alleen tijdens de vakantie vind ik dat jammer, verder mis ik een broer of zus niet. In mijn vrije tijd ga ik twee keer per week naar Aad van Loon om te sporten. Ik heb jaren niet gesport en sinds juni vorig jaar met een vriendin besloten het weer op te pakken. Eigenlijk is het best leuk."
In haar vrije tijd wisselt Jamie via de telefoon veel berichtjes uit met haar vriendinnen. Ze houdt het nieuws bij, is natuurlijk lid van allerlei social media-kanalen, vindt shoppen leuk en ze gaat graag naar de bioscoop.
,,Ik ben een echte puber. Voor mijn ouders is het nog niet echt een ramp. Met mijn vader kan ik weleens botsen. Over het puber zijn ga ik schrijven. Maar ook over school en werk. Ik hoop dat veel mensen zich in mijn column zullen gaan herkennen. Zowel mijn leeftijdsgenoten als de ouders die het met die pubers moeten stellen."

Advertenties uit de krant