Logo deschakelbarendrecht.nl
Florian

Column Florian: Koninklijk bezoek voor Barendrecht

  •   76 keer gelezen

Ik zie het al helemaal voor me. De koning draait het gemeentehuisplein op in die blauwe bus. Alle 'Oranjefans' staan te wapperen met vlaggetjes en de schmink zit dik op hun gezichten. Trots staat onze burgemeester Van Belzen de vorst met zijn gezin op te wachten op het bordes. Eenmaal uitgestapt, wuiven de koning en de koningin het publiek toe en beginnen aan een Barendrechts tochtje. Zo lopen ze over de Middenbaan om het één en ander te zien van de ondernemers die daar zitten. Vandaar, hup naar de oude dorpskerk, om te luisteren naar een muzikaal intermezzo. En zo belandt het vorstengezin op een basisschoolplein om mee te doen met het zaklopen en koekhappen. En de tocht eindigt weer op het gemeentehuisplein om in de bus te stappen en een rondvaart over de Waal te maken.

Prachtig plan toch?! Of zegt u: 'Droom nog even verder Florian…'?

Dat laatste zou ik namelijk denken als ik dit hoorde. Ten eerste gaat het plan praktisch gewoon niet werken. Het gemeentehuisplein staat vol met infantiele attracties, dus die bus komt het plein niet eens op. De Middenbaan zit vol met kindertjes die hun tweedehands rommel willen verkopen. Dus daar komt Willem ook niet doorheen. Kortom, praktisch onhaalbaar.

Daarnaast vraag ik me af waarom Willem-Alexander graag naar Barendrecht zou komen. Ik ben echt wel ontzettend trots op 'mijn dorp', maar kunnen we niet eens iets meer leven in de brouwerij brengen? Iedereen trekt massaal naar Rotterdam als ze iets willen beleven.

Maar wat heeft Rotterdam nou meer dan Barendrecht? Ja oké, Rotterdam heeft wel meer treinstations en de Kuip. Maar wij hebben ook een treinstation en we hebben Het Kruispunt... We hoeven dus helemaal niet onder te doen aan de grote zakenstad. Laten we als Barendrechters eens wat nieuws verzinnen. Iets wat mensen naar Barendrecht trekt. En wie weet, staat onze koning volgend jaar wel met zijn gezin bij ons op de stoep…

Florian

2 reacties
Meer berichten