Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Koningsdag

  •   81 keer gelezen

Koningsdag; een dag die het altijd goed doet. Ik vind het één van de leukste feestdagen van het jaar. Heel het land kleurt dan oranje en iedereen is vrolijk. Sommigen gaan naar een Koningsdag-festival - zoals ik dit jaar - of naar de kermis. Anderen gaan weer met oude rommel uit de schuur, gezellig op de rommelmarkt staan.

Op een rommelmarkt staan, dat is ook al weer een aantal jaar geleden. Ik weet nog dat ik samen met mijn moeder een paar dagen van tevoren - we hadden altijd iets te veel spullen – alle prijskaartjes gingen maken. Het leukste vond ik altijd om het wisselgeld terug te geven. Dat teruggeven van het geld was trouwens altijd wel een dingetje, want ik kon nog niet zo goed en snel hoofdrekenen dus mijn moeder zei gewoon wat ik terug moest geven. Hoofdrekenen kan ik trouwens nog steeds niet goed.

De afgelopen jaren heb ik niet echt meer iets bijzonders gedaan op Koningsdag en daarom vond ik het tijd om daar in 2017 iets aan te doen. 538 Koningsdag in Breda is het geworden en ik kan je vertellen dat het echt fantastisch was. Er waren vooral veel dj's en dat is toch de muziek waar ik zelf het meest naar luister. Mijn hoogtepunten waren de Britse zangeres Dua Lipa, Het Feestteam, Lucas and Steve en Armin van Buuren. DJ Hardwell kwam zelfs even buurten tijdens de set van Armin van Buuren!  Ook de combinatie van Armin van Buuren en Kensington met hun nummer 'Heading up High' was heel vet. Ik blijf Kensington de beste band vinden die wij in Nederland hebben. Ze waren live zo ontzettend goed. De sfeer in Breda was heerlijk, zo heerlijk zelfs dat de zon tevoorschijn is gekomen en er geen wolkje meer te zien was. Mijn vriendinnen en ik heb zijn de hele dag gebleven en na Kensington zijn we naar huis gegaan. Het was uiteraard weer gezellig druk in de trein terug, maar iedereen was zo versleten dat dat niet meer uitmaakte. Ik was kapot maar ik ga sowieso volgend jaar weer!

Jamie

1 reactie
Meer berichten