Logo deschakelbarendrecht.nl
Waar ken ik jou van?

Vincent van Ewijk (23)

  •   426 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik denk vooral van het duo Van Bezemwijk. Samen met Lex Bezemer vormen we alweer zo'n vijf jaar een muzikaal duo. Ik leerde Lex kennen in de Bas van der Heijden waar we samen op de groenteafdeling werkte. We hielden van dezelfde muziek, kwamen er al snel achter dat we allebei graag muziek maakten en twee jaar later was ons eerste nummer een feit. 'Je bent een lul' was de titel en het ging nergens over. Daarnaast ben ik ook een geboren en getogen Barendrechter, ik woon zelfs nog steeds in het huis waarin ik geboren ben. En ik werk bij Praxis op de houtafdeling.

Waar kunnen we jullie nummers beluisteren?

We hebben twee cd's uitgebracht. Natuurlijk via onze Facebookpagina en bij The Readshop aan de Middenbaan.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon nog thuis bij mijn ouders. Ik heb een broer Sebastiaan. Hij is 28 jaar en woont in Rotterdam. Mijn vriendin Nina ken ik al negen jaar, maar hoelang we precies een relatie hebben? Dat houden we niet bij hoor.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik zit er nog middenin. Ik denk als eerste aan het feit dat ik gelukkig altijd veel goede vrienden heb gehad. Maar die keer dat ik een oude Citroën mocht rijden, vergeet ik ook niet meer.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Dat was na afloop van de jamsessie in De Pimpelaer. Deze jamsessie houden we iedere tweede donderdag van de maand. Een goede bekende kwam bij ons staan en heeft een uur lang gepraat, waar wij enorm om moesten lachen.

Waar word je gelukkig van?

Cliché. Van mijn vrienden, familie en Nina. Weet je, ik geef geen zak om geld. Ben helemaal niet materialistisch.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik heb vijf jaar bij een psycholoog gelopen vanwege een depressie. Waar het vandaan kwam, is een raadsel. Gelukkig kan ik sinds twee jaar weer zonder medicijnen en gaat het hartstikke goed met me. Soms heb ik nog wel buien waarin alles vlak voelt. Dan wil ik liever alleen zijn.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Dat is een goede vraag. De Koning? Volgens mij heeft hij echt geen relaxed leven. Kijken of dat klopt.

Waar haal jij je inspiratie uit?
Het kan zijn dat ik aan het werk ben, een zinnetje op de radio hoor en vervolgens meteen een deuntje in mijn hoofd heb, dat ik dan meteen even opneem op mijn telefoon. Maar ook van gesprekken die ik in de kroeg voer en muziek van Paul Simons en Michael Mc Donald.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Lex en ik hebben pasgeleden in Het Kruispunt gestaan. Dat zouden we meer willen doen. In theater optreden. Fantastisch was dat.

Waar word je verlegen van?

Van dit soort gesprekken. Als het allemaal om mij draait. Zolang ik een 'type-tje' ben is er niets aan de hand. Maar alleen maar over mezelf praten. Nee, liever niet.

Welk talent zou je willen hebben?

Een sporttalent. Stel dat ik zou kunnen schaatsen, skateboarden of surfen. Maar ja, ik ben een houten hark.

Hoe sta je 's morgens op?

In de ochtend ben ik extra onhandig. Zo liet ik van de week mijn scheerapparaat kapot vallen. Die gebruik ik trouwens voor mijn hoofd. (Vist foto uit zijn portemonnee). Kijk toen had ik nog lang haar. Maar ik kreeg kale plekken. Dus nu scheer ik alles eraf.

Wat zijn je hobby's?

Ik ben gek op oude Citroëns. Ik heb zelf geen rijbewijs – ben nu aan het lessen, maar vind er niets aan – maar die auto's... Ik lees erover, verdiep me in de geschiedenis en ben ook net weer naar een Citroën-evenement geweest. Daarnaast zit ik graag in de kroeg en ik houd erg van wandelen.

Wat zijn je angsten?

Als ik 's avonds naar bed ga, ben ik bang dat er wat met mijn hart is. Omdat ik me daar druk over maak, krijg ik meteen hartkloppingen. Ik ben al bij een arts geweest, maar er is niets aan de hand.

Wat vind je stom?

Dat 'vrijheid van meningsuiting' wordt gebruikt als excuus om maar van alles te mogen roepen op social media.

Wat is je favoriete quote?

Doe maar gewoon…. Je hoeft niet te overdrijven om op te vallen. Wees gewoon jezelf.

4 reacties
Meer berichten