Logo deschakelbarendrecht.nl
Waar ken ik jou van?

Ilse Willemstein (28)

  •   867 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik ben opgegroeid in Buitenoord en later Nieuweland. Ik ben vrijwilliger geweest bij poppodium De Beuk en bij Vrienden voor Vrienden. En natuurlijk van mijn naam. Mijn vader heeft tien broers en zussen, ik heb zelf drie broers. Ik werd vaak aangesproken met de vraag of ik misschien een zus, nicht of achternicht van…. was.

En het vrijwilligerswerk?

Het werd te druk. Ik deed ook een studie naast mijn werk. Ik merkte dat het teveel werd. Ook ben ik eigenlijk wel weer toe aan een nieuwe vrijwilligersuitdaging. Ik heb sinds kort een nieuwe baan, mijn studie is afgerond en in september verhuis ik terug naar Barendrecht. Er komt weer ruimte voor andere dingen aan.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Overal in Barendrecht kom ik wel bekenden tegen.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik heb een vriend, Ronald. Met hem ben ik tweeënhalf jaar samen. Ik heb ook twee katten. Dora en Diego.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik kreeg van mijn schoonzus een video opgestuurd van mijn neefje Jelte. Hij is negen maanden. Ik moet altijd vreselijk lachen om dat ventje.

Wanneer was je het gelukkigst?

Nu. Alles loopt lekker. Ik heb net weer een hele leuke baan bij Meeder, groothandel in groente en fruit. Ik ga na twee jaar van IJsselmonde weer terug naar Barendrecht, ik heb een superleuke vriend. Het gaat heel voorspoedig.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Drie jaar geleden ging het allemaal niet zo goed. Mijn relatie ging uit, ik raakte mijn baan kwijt. Ik zat met mezelf in de knoop. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn familie en leerde ik mijn echte vrienden kennen.

Wie is je grote voorbeeld?

Mijn ouders. Zij staan altijd voor iedereen klaar. Het zijn sterke, moedige mensen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Mijn droom was teruggaan naar Barendrecht, maar die komt in september al uit. Ik zou ook graag kinderen willen. Vroeger riep ik altijd vier stuks, maar nu vind ik twee ook goed en praktischer. (lachend). En trouwen he! Zo'n meisjesdroom. Een mooie witte jurk…

Welk talent zou je willen hebben?
Zingen. Ik houd erg veel van muziek. Mijn vriend is drummer van een band, Plaatstaal. Hij kan zingen en ik niet. Echt heel jammer, want het lijkt me heel gaaf.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Pink. Ik vind haar verschrikkelijk goed. Volgens mij is ze ook heel normaal gebleven.

Hoe sta je 's morgens op?

Niet super vrolijk. De eerste twee uur ben ik, zeg maar, niet op mijn best. Ik blijf zo lang mogelijk in bed liggen. De avond ervoor leg ik mijn kleding en ontbijt al klaar, dat scheelt weer tijd.

Wat zijn je hobby's?

Ik houd van schrijven. Ik heb een blog: ilsewillemstein.blogspot.nl. De laatste tijd ben ik niet zoveel aan schrijven toegekomen, maar ik ga het zeker weer oppakken. Ook ga ik graag naar concerten en bezoek bandjes in de buurt. Fitness doe ik twee tot drie keer per week.

Wat zijn je angsten?

Ik kan bang zijn dat er wat gebeurt met mijn naaste mensen. Dat lijkt me zo erg. Ik wil er ook niet te veel over nadenken.

Wat vind je stom?

Arrogantie en dierenmishandeling.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk Netflix. Binnenkort komt een nieuw seizoen van House of Cards. Ik snak er echt naar. Dan sluit ik mezelf het hele weekend op.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

'We zijn erbij'. Het was een antwoord van een vriendin op mijn uitnodiging voor mijn verjaardagsfeest. Het duurt nog even. Ik ben 28 juni jarig en vier het op 30 juni. Maar mijn vrienden hebben net zo'n volle agenda als ik, dus is het belangrijk om op tijd te plannen.

Wat is je favoriete quote?

'Ik sterf liever van passie dan van verveling.' Dat is er één van Vincent van Gogh. Op mijn arm heb ik ook een quote laten tatoeëren: 'She lives the poetry, she cannot write.' Deze is van Oscar Wilde. Ik ben een dromer en romanticus. Ik geloof in de liefde.

1 reactie
Meer berichten