Logo deschakelbarendrecht.nl
Florian

Column Florian: Competitief karakter

  •   77 keer gelezen

Ja ja, ik ben erachter! Nederlander, Amerikaan of Portugees, allemaal hebben we een competitief karakter. Want sjonge jonge zeg, het waren me de weekjes wel. Voetbal, zingen, formeren, opdrachten uitdelen, het lijkt wel of alles tegenwoordig een wedstrijd is. En het liefst winnen beide partijen, want ja… toegeven is voor slappelingen.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik de Nederlanders niet heb horen zingen en dat ik onze Rotterdammers niet heb zien voetballen. Maar dat Feyenoord het beter heeft gedaan dan O'G3NE heb ik dan weer net wel doorgekregen.

Maar terug naar het begin. Is alles in het leven een wedstrijd? Het lijkt soms wel zo. Waar de één achter een bal aanrent, zit de ander in een achterkamertje zijn standpunten te verdedigen en niet alleen in achterkamertjes, maar soms ook gewoon voor de pers. Want ja, de vraag die nu bij veel mensen leeft is: wanneer geeft Trump zijn wedstrijd op? Of: welke partij moet straks standpunten inleveren om te kunnen regeren?

Je snapt wel tussen de regels door dat ik niet zo'n ster ben in het volgen van voetbal en songfestivals. Voor mij is de politiek het voetbal, met Mark Rutte op doel en alle andere lijsttrekkers fungeren als voetbal. Nu ben ik benieuwd hoelang Rutte de bal uit het doel houdt…

Maar nu zonder voetbal of de politiek; wij staan misschien niet op het veld, maar wij zijn ook wel redelijk competitief bezig heel de dag. Op tijd op school komen, betere cijfers halen dan je medeklasgenoot of collega, noem maar op.

Alleen durf ik te stellen dat verliezen, ook weleens beter is dan winnen. Van winnen krijg je zelfvertrouwen, maar van jouw eigen verlies kan je meer leren dan die van een ander.

Dus verlies van de week gerust een keertje!

1 reactie
Meer berichten