Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: Brief aan Mark Rutte

  •   73 keer gelezen

Beste Mark,

Afgelopen week heb ik mijn laatste examen afgerond en daardoor heb ik nu ongeveer drie maanden vakantie. Heerlijk natuurlijk, maar dat is niet waarom ik deze brief schrijf. Ik vind de periode waarin de examens plaats vinden, niet zo goed gekozen en daar heb ik zo mijn redenen voor.

De examens vinden plaats in mei. Het klimaat is de laatste jaren op zijn zachts gezegd een beetje in de war, want het is bij ons in Nederland veel lekkerder weer in deze tijd van het jaar dan in Zuid-Europa. Geloof mij maar, het is geen pretje om eens lekker je boeken erbij te pakken en de afgelopen twee/drie jaar lesstof even door te nemen en aan twee weken lange eenzame opsluiting te doen. Vooral tijdens de examens zijn hoge temperaturen alles behalve leuk. Zeker op 17 mei was dit een drama, het was gewoon echt té warm in de examenzaal. Ook op mijn laatste dag, 23 mei, waren de temperaturen in de zaal 'niet te harden'.  

Mijn voorstel aan u is daarom als volgt: Laat de examens voortaan plaatsvinden in januari of februari. In de periode januari tot en met maart gebeurt er eigenlijk vrij weinig op school. Ik vond die weken heel zwaar, omdat ik me echt afvroeg 'wat doe ik hier nou eigenlijk?'

Als de examens in het begin van het jaar plaatsvinden, geef je ze niet het gevoel van 'tijdverspilling'. Ook zijn de temperaturen in deze periode niet al te hoog, zowel tijdens het leren voor de examens als het maken van de examens zelf. De docenten zouden hetzelfde voordeel hebben.  

Door deze maatregel hebben examenkandidaten nog eerder vakantie. Dit geeft leerlingen de kans om meer te gaan werken om hun boeken of een kamer te kunnen betalen, aangezien de studentenbeurs is afgeschaft.

Ik denk dat heel veel leerlingen het met mij eens zijn en waarschijnlijk ook een groot deel van de docenten.

Mark, heel veel succes met de kabinetsvorming en geniet nog even van het weer zou ik zeggen!

Groetjes, Jamie uit Barendrecht

1 reactie
Meer berichten