Logo deschakelbarendrecht.nl
KrantDessert

KD 1 juni 2017: De grootste Feyenoordfan

  •   24 keer gelezen

Zorro Roterman:

Ik begrijp niet dat je supporter van 020 kan zijn

Je wordt geen Feyenoord supporter, maar je bent als Feyenoord supporter geboren. Heel zijn leven deelt Zorro Roterman dan ook al lief en leed met zijn cluppie uit Rotterdam Zuid. Zondag 14 mei was voor hem een dag van grote euforie. 

Feyenoord
Feyenoord zit in mijn bloed en stroomt door m'n hart. Ik kan me ook vrijwel niet voorstellen dat je supporter van een andere club kan zijn.

Feyenoord zit erg diep in je. Die clubliefde gaat er ook never nooit meer uit. Feyenoorders zijn er ziek van zijn als het slecht gaat, maar laten altijd zien dat Feyenoord je club is. Ik heb dieptepunten meegemaakt. Zat een jaartje of 25 geleden, met ongeveer 3.500 man in de Kuip voor de beker tegen MVV. Maar ook  heel veel hoogtepunten. Feyenoorders lopen niet weg, zijn geen gloryhunters, zoals in 020. Wij blijven naar de club gaan.

Eenmaal geweest en het Feyenoord virus heeft je te pakken.

Dirk Kuyt
Geweldenaar. Een van de bepalende spelers die ons gebracht heeft waar we nu staan. Met zijn karakter en doorzettingsvermogen, een typische speler met het echte Feyenoord gevoel en mentaliteit.

Op zijn hoogtepunt gestopt. Geweldig dat hij voor de club behouden is gebleven. Een voorbeeld en inspiratie voor de jonge en oude lichting Feyenoordspelers.

Excelsior
Het kleine broertje dat ons geplande kampioensfeestje aardig verstoorde, maar ons een nog mooier uitgesteld knalfeest gunde.

18 jaar
18 jaar geleden ja, but who cares. Kijk wat het in Rotterdam en waar dan ook, te weeg heeft gebracht. Een waar volksfeest en dat kan alleen maar bij Feyenoord.

We hebben veel moeten lijden, maar als je erbij bent geweest, dan hoef er niets gezegd te worden. Apetrots en mooi dat ik samen met mijn jongste zoon Brandon, op de Coolsingel heb gestaan. Echt mooie momenten in een ambiance die je alleen in Rotterdam hebt.

020
Komt de club vandaan waar ik werkelijk helemaal niets mee heb en nog minder gevoel bij heb. Ik gun ze daarom ook werkelijk niets. Al moet het ons, Feyenoord, bijvoorbeeld Europees voetbal kosten, dan is dat maar zo.

Als 020 onderuit gaat dan is mijn dag helemaal top. Ik kan ook werkelijk niet begrijpen dat je supporter van die club kan zijn.

vv Rijsoord
Ik kom vrijwel elke zaterdag op het Kraaienest. Wedstrijdje kijken, bardiensten draaien of om gezellig te ouwehoeren met m'n mates.

Varkenoord
Vaste stek voor een thuiswedstrijd. Ik kom daar denk al jaartje of 30. Half 11 stap ik op de fiets voor een wedstrijd van half 3. Bij speciale wedstrijden, bijvoorbeeld tegen 020, of zoals 14 mei kan het ook zomaar 8.30 uur of eerder zijn. Uitsmijtertje met bakkie koffie. Daarna een biertje en op niveau ouwehoeren met de oude en nieuwe supporters uit Ridderkerk en Den Haag. Een aantal daarvan komen er ook al net zo lang als ik.

Ook daar al heel wat meegemaakt. Van het oude Varkenoord achter in de hoek, tot het huidige complex met een eigen gereserveerde tafel, eigen catering en eigen barpersoneel. Trots op de foto die daar hangt waar ik samen met m'n mates met Coen Moulijn op sta. Die is gemaakt op een besloten feestje ter ere van het 100 jarige bestaan van Feyenoord

De Kuip
De Kuip is een wereld stadion. Imposant. Echt het mooiste stadion wat er is met dito grasmat. Een stadion wat een sfeer uitademt dat niet te evenaren is. Je hoeft ook alleen maar geluidsfragmenten van doelpunten of sfeerimpressies terug te luisteren, je ogen te sluiten en het kippenvel staat wederom drie dik op je armen.

Gevuld met het mooiste en fanatiekste publiek wat er is, is het werkelijk bijna gek worden. Zeker met een avondwedstrijd.

Bij een doelpunt de Kuip zien en voelen deinzen is onwijs. Het is keer op keer een kick.

Kijk op https://youtu.be/E8KW1Q9LA_M en je weet genoeg.

14 mei 2017
Hoé mooi kan een dag zijn. Een dag die je eigenlijk opnieuw mee zou moeten maken. Gewoon terugdraaien en hem dan nog een keer bewust meemaken. De euforie en adrenaline gierde al dagen door mijn lichaam. Ik was er ook 1000% van overtuigd dat we kampioen zouden worden.

Wat was ik blij dat het ochtend was en op de fiets naar Varkenoord kon. We zijn om 8.30 uur vertrokken, om de dag zo lang mogelijk te maken. Hier doe je het allemaal voor. Ook al moet je daar 18 jaar op wachten.

1 reactie
Meer berichten