Logo deschakelbarendrecht.nl
KrantDessert

KrantDessert 1 juni 2017: Werk in uitvoering

  •   12 keer gelezen

De maaitekening ligt onder handbereik. Barendrecht is voor Sjoerd Boom nog een beetje vreemd grondgebied. Maar dat zal snel veranderen. Nu het maaiseizoen weer aangebroken is maait hij, met een tussenperiode van zeven tot negen dagen, het gras in 'zijn' gebied.

Al snel zal hij iedere strook blindelings weten te vinden en kan de plattegrond thuisblijven.

Behendig draait Sjoerd om bomen en palen. Met zijn 23 jaar is hij nog jong, maar niet onervaren. Dit vak heeft hij al vroeg van vader Jan geleerd.

Weer en wind
Voor een beter zicht op zijn werk heeft hij de cabine van de machine gehaald. Dat hij daarvoor weer en wind moet trotseren deert hem niet. Het gemaaide gras blijft achter de machine liggen. Met de tijd zal het composteren en bijdragen aan de kwaliteit van het grasveld.

Niet veel mensen geven aandacht aan het werk van Sjoerd en zijn collega's, maar de geur van vers gemaaid gras heeft bij velen dezelfde uitwerking als een heerlijk parfum.

Als het gras niet meer groeit verdwijnt Sjoerd even uit het straatbeeld, maar de komende maanden zorgt hij er voor dat de Barendrechtse groenstroken er picobello bij liggen.

reageer als eerste
Meer berichten