Evelien en Steven nodigen iedereen uit voor Movie Meets Music. Foto: Jan Stolk.
Evelien en Steven nodigen iedereen uit voor Movie Meets Music. Foto: Jan Stolk.

Film en muziek ontmoeten elkaar

Algemeen

BARENDRECHT - Evelien Deuring (18) en Steven de Boer (23) staan te trappelen voor de uitdaging die zij mede georganiseerd hebben. Volgende week vrijdag 16 juni vindt 'Movie Meets Music' plaats in Het Kruispunt. Het Harmonieorkest van Harmonievereniging Barendrecht speelt die avond filmmuziek.

Maar er is niet alleen muziek te horen. Evelien: ,,Er gebeurt van alles op het podium. Toneelvereniging Barendrecht doet sketches, er zijn filmpjes te zien, een kunstenaar maakt tekeningen bij de muziek.'' Steven vult aan: ,,Popkoor Blendit en zanger Jordan Roy werken ook mee. Mijn favoriet blijft Circle of Life van The Lion King. Die muziek met de Afrikaanse zang van het koor eronder, dan komt voor mij alles bij elkaar.'' Ook van Evelien zullen favorieten te horen zijn uit Pixar-films als Up en The Incredibles.

'We spelen bekende en minder bekende stukken. Er zit veel herkenbare muziek in'

Zo brengt het Harmonieorkest een avondvullend programma, waaraan ook slagwerkgroep Adrumaline nog een bijdrage levert. Het orkest is ambitieus en wil elk jaar iets nieuws en groots neerzetten. Om zichzelf uit te dagen en te laten zien dat de Harmonie een vereniging is voor iedereen. Evelien: ,,We willen ook wel eens iets anders dan klassiek. Dan kom je al gauw uit bij filmmuziek. Daarom een avond waar film en muziek elkaar ontmoeten.''

De organisatie begon al in oktober. Een commissie van tien leden koos samen met dirigent Frank Hendriks alle muziek uit. Er worden vijftien stukken gespeeld. Steven: ,,We spelen bekende als wat minder bekende stukken. Er zit veel herkenbare muziek in.''

Het orkest bestaat uit zo'n vijftig mensen in de leeftijd van 14 tot 85 jaar. Het wordt dus een vol podium tijdens de show. Evelien is te horen op dwarsfluit, Steven op tenor-tuba.

Kaartjes kosten vijftien euro (inclusief garderobe en consumptie) en zijn te koop via Het Kruispunt.
Het spektakel begint 16 juni om 20.15 uur.
Kijk voor het volledige programma op www.harmoniebarendrecht.nl of
www.theaterhetkruispunt.nl.

Advertenties uit de krant