Logo deschakelbarendrecht.nl
Gompy en Daisy zoeken baasje
Gompy en Daisy zoeken baasje

Gompy en Daisy zijn leuk duo

  •   32 keer gelezen

REGIO - Het verblijf voor de konijnen en knaagdieren in De Dierenstee is momenteel volledig bezet. Er is geen plek voor de opname van nieuwe dieren. Daarom wordt deze week een duo van twee leuke konijnen in het zonnetje gezet.
Het gaat om een duo Teddy dwergkonijnen.
Dit zijn konijnen met een langharige en pluizige vacht. Die vacht vraagt veel verzorging. Als de klitten en het vuil niet uit de vacht worden verwijderd, kan de (onder)vacht gaan vervilten en dat kan erg pijnlijk zijn. Toen Gompy en Daisy werden afgestaan was hun vacht in niet al te beste conditie. Gompy is zelfs geschoren, want de klitten in zijn vacht konden er niet meer worden uitgekamd. Beide konijnen waren ook redelijk mager. Inmiddels zijn Gompy en Daisy al aardig opgeknapt.
Ze vormen samen een heel leuk en grappig stel; Daisy is een eenjarige voedster en zij is een echte spring-in-'t-veld. Daisy is erg ondernemend en nieuwsgierig. Gompy (een zes jaar oude ram) is rustiger en meer afwachtend. Beiden zijn nog wat schuw ten opzichte van mensen, maar vooral bij Daisy wint de nieuwsgierigheid het toch vaak van de angst. Er wordt voor dit duo iemand gezocht die ervaring heeft met konijnen en bij voorkeur met langharige rassen. Iemand die weet wat de verzorging van een langharige vacht inhoudt en die Gompy en Daisy veel tijd en aandacht kan bieden. Dit leuke duo is het absoluut waard.

Dierenasiel de Dierenstee, Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl.

reageer als eerste
Meer berichten