Logo deschakelbarendrecht.nl

Prikkelende ontmoetingen

  •   34 keer gelezen

BARENDRECHT - Op dinsdag 13 juni hebben tweedejaars studenten van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg van het Albeda Collega in het kader van de Prokkelweek activiteiten georganiseerd voor cliënten van WAC Aksent (Humanitas DMH) en leerlingen van OBS de Draaimolen.

De Prokkelweek wordt landelijk georganiseerd en staat voor prikkelende ontmoetingen voor mensen met en zonder beperkingen. Verbinden, ontmoeten en een leuke activiteit staat hierbij centraal.

Naast een stoelen- en een hoepeldans werd er ook een dans ingestudeerd op het liedje 'Bewegen is gezond'. Ook zijn er 'Prokkel-poppen' geknutseld, zijn er cakejes versiert en was er een echte Bingo.

Bij deze activiteiten worden de cliënten van het dagactiviteitencentrum gekoppeld aan de leerlingen van de basisschool, zodat zij in teams de activiteiten kunnen uitvoeren en elkaar kunnen ondersteunen. De activiteiten zijn  begeleid door de studenten van de opleiding die daarmee meteen hun praktijkopdracht voldoen.

De dag is feestelijk afgesloten met een disco voor alle cliënten en kinderen. De ouders van de kinderen waren hierbij ook uitgenodigd, zodat ook zij deze prikkelende ontmoetingen kunnen ervaren en een kijkje hebben in de keuken van het pand waar zij dagelijks voorbij lopen (de school is naast het dagactiviteitencentrum gevestigd).

Het was een gezellige, afwisselende en uiteraard prikkelende ontmoetingsdag die zeker voor alle partijen voor herhaling vatbaar is!

Leuk om nog even te melden: de vakjury vanuit de Prokkel is deze dag langs gekomen, omdat deze dag genomineerd is voor de Gouden Prokkel in de categorie: 'Prokkelen in de Samenleving'. Op vrijdag 30 juni worden de Gouden Prokkels bekend gemaakt en uitgereikt.

reageer als eerste
Meer berichten