Logo deschakelbarendrecht.nl

Plaquette onthuld in de Kerktuin

  •   17 keer gelezen

BARENDRECHT  - In de Kerktuin van de Dorpskerk hebben burgemeester Jan van Belzen en dominee Piet Taselaar zondagmorgen een plaquette onthuld.

Van Belzen en Taselaar openden op 12 juni 2010 samen de Kerktuin. Ze deden dat door witte duiven los te laten. Dat moment is vastgelegd op een foto. Atelier Ceramique heeft de foto verwerkt in een plaquette.

Het was eigenlijk toeval, maar de plaquette werd onthuld zeven jaar na de opening van de tuin. Het getal zeven heeft in de Bijbel verschillende betekenissen, waaronder 'voltooiing '. Die betekenis is zeker niet van toepassing op de Kerktuin, vertelde Janneke Vijfvinkel, één van de vrijwilligers. "De tuin is nooit af", stelde ze.

Burgemeester Van Belzen en dominee Taselaar kregen als dank voor het onthullen van de plaquette een potjes Barendrechtse honing. "Dit jaar zit er voor het eerst honing bij van de bijen in de kerktuin", vertelt Alie den Engelsman. Ook zij is vrijwilligster van de Kerktuin.

Het is goed dat de Kerktuin er is, vindt burgemeester Jan van Belzen. "Iemand die lang in Barendrecht gewoond heeft en hier nu weer terug is, zei tegen me dat hem iets was opgevallen. 'Barendrechters slenteren nooit. Ze gaan altijd op een doel af, zoals boodschappen doen'." Van Belzen zou het goed vinden als Barendrechters eens meer gaan slenteren. Bijvoorbeeld door de Kerktuin. "Ik hoop dat mensen moed en kracht vinden in de tuin", aldus de burgemeester.

De Kerktuin is tot medio september open op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten